Festivalul "Liviu Dafinescu", reprogramat din cauza ploilor

Festivalul jocului și portului popular gorjenesc pentru tineret „Memorial Liviu Dafinescu”, ediţia a XX-a, se reprogramează din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

Evenimentul urma să aibă loc pe 21 şi 22 aprilie, în Târgu Jiu, însă se anunţă precipitaţii abundente în zona Olteniei. Astfel, se va organiza în perioada 5-6 mai 2023.

Deschiderea festivalului are loc vineri, 5 mai 2023, în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu, cu un spectacol susținut de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Sâmbătă, 6 mai 2023, de la ora 10:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu se va organiza o paradă a portului popular la care participă toate ansamblurile folclorice prezente în festival. Evenimentul va continua în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu.

Organizatorii au invitat trei formații de dansuri populare din afara județului Gorj: Ansamblul Folcloric „Dor” din Băbeni (Vâlcea), Ansamblul Folcloric „Liliac de la Ponoare” din Ponoarele (Mehedinți) și Ansamblul Folcloric „Ion Şerban“ din comuna Işalniţa, judeţul Dolj.

Festival organizat de către Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” și Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”.

Vizualizări: 466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: