Fiecare  fotbalist va primi 75% din salariul mediu

Fiecare fotbalist va primi 75 la sută din salariu pe perioada suspendării campionatelor.  

Dumitru Costin, liderul BNS, a solicitat la întâlnirea tripartită de marţi, guvern-patronate-sindicate, ca şi angajaţii din sport să aibă acelaşi regim cu ceilalţi oameni care intră în şomaj tehnic, în cazul în care se va ajunge la aşa ceva. Guvernul va suporta şi în fotbal 75 la sută din salariul mediu brut pentru cei cărora le sunt suspendate contractele.

Legat de fotbal, prin Ordonaţa de miercuri, Guvernul României va subvenţiona 75 la sută din contractele sportive pentru care intervine suspendarea temporară a contractului, urmare a deciziilor legate de situaţia epidemiologică determinată de răspândirea coronavirusului, dar nu mai mult de venitul mediu brut din România.

Pentru cluburile din Liga 1, acolo unde salariile sunt mai mari, decizia ajută, dar destul de puţin. În schimb, la Liga a 2-a, la Liga a 3-a, hotărârea salvează multe cluburi de la faliment. "Era normal ca şi sportul să intre pe agenda acestor subvenţii pe care le acordă Guvernul într-o situaţie atât de dificilă. Recunosc că mi-era teamă ca nu cumva o dată în plus să nu fim luaţi în seamă, deşi toată lumea e conştientă cât de mult însemnă acest domeniu într-o societate. Cu atât mai mult în cea română. Speram, totuşi, la un cuantum mai mare", a declarat Emilian Hulubei, liderul AFAN, pentru digisport.ro.

Salariul mediu brut în România este 5.200 de lei, din care trebuie plătiţi CAS, CASS şi impozit, adică 24 la sută din valoare.

Vizualizări: 323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: