Pustai: În lumea asta, doar prostia rămâne fără antidot!

Fostul antrenor al echipei Pandurii, Cristi Pustai, aflat acum  pe  banca  celor de la Dunărea Călăraşi, speră ca fotbalul să se reia de la 1 mai. Profesorul de matematică este optimist în şansele cercetătorilor de a descoperi un vaccin cât  mai repede, spunând că  ”În lumea asta, doar prostia rămâne fără antidot”.

Dunărea Călăraşi, la fel ca toate echipele din fotbalul românesc, se află, în acest moment, într-o vacanţă forţată de pandemia de coronavirus. Momentan, data reluării competiţiilor nu este cunoscută, campionatul Ligii 2 fiind suspendat, iar tot mai multe voci cred că sezonul nu va fi reluat mai devreme de 1 mai, adică să se mai întârzie încă o lună faţă de cum comunicase iniţial forul condus de Răzvan Burleanu.

Una dintre aceste voci este a antrenorului Cristian Pustai, care speră ca lucrurile să se îndrepte în direcţia cea bună, astfel încât reluarea campionatului Ligii 2 să se producă undeva la începutul lunii mai.

În această idee, antrenorul ar vrea să-şi aibă jucătorii la antrenamente cu o săptămână - două înainte de reînceperea mecurilor oficiale. ”Se poate decala, cred eu, această perioadă de suspendare. Undeva la 1 mai putem reîncepe, dacă lumea va încerca să sprijine toate eforturile ce se vor face. Mă gândesc că, la un moment dat, se va găsi şi acel vaccin pe piaţă, iar lucrurile vor reintra pe făgaşul normal. Nu cred că nu se va găsi până la urmă antidotul pentru acest virus. Sper să reluăm activitatea cu o săptămână - două înainte de startul lunii mai. Se pot juca 14 etape în lunile mai şi iunie. Chiar şi primele două, trei runde se pot desfăşura fără spectatori, ca o măsură de protecţie suplimentară. Repet, cred că undeva la 1 mai, am putea să reluăm campionatul. Desigur, dacă lucrurile merg în direcţia cea bună. Eu am speranţe mari că se va găsi până la urmă antidotul. În lumea asta, doar prostia rămâne fără antidot”, e de părere experimentatul antrenor care a pregătit Pandurii Târgu  Jiu în  anul în care a  devenit vicecampioană a României, dar şi în  grupele Europa  League. 

Cristian Pustai era de părere, înainte de ultimele decizii luate la UEFA şi FRF, că Liga 2 trebuia să continue oricum. Antrenorul Dunării Călăraşi voia comprimarea meciurilor, nu anularea sezonului sau determinarea echipelor promovate sau retrogradate pe baza clasamentului actual, după doar 24 de etape.

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: