Liga 3 s-ar putea relua cu play-off şi play-out

La nivelul campionatului Liga 3, totul a rămas blocat după desfăşurarea etapei a 16-a, prima a returului. Astfel, din acest sezon ar mai fi de disputat încă 14 etape, însă s-ar putea juca doar şapte meciuri dacă se va adopta sistemul play-off  şi play-out.

Conducătorii cluburilor din Liga 3 au discutat în ultimele zile despre diverse variante în care campionatul ar putea continua de acum înainte, iar reprezentanţii lor în Comitetul Executiv al FRF, Florin Spînu (preşedinte ACSO Filiaşi) şi Mihai Dăscălescu (preşedinte Unirea 1924), le vor propune în cadrul grupul de lucru de la nivelul FRF. 

Cum reluarea campionatul înainte de Paşte (19 aprilie) este puţin probabilă, imposibilă chiar, acesta va începe, cel mai probabil, la începutul lunii mai, dacă starea de urgenţă nu va fi prelungită. Se ia în calcul această dată şi pentru că echipele au nevoie de minimum două săptămâni de reacomodare la efort.

În această situaţie, majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga 3 au căzut de acord că cea mai bună formă prin care sezonul poate continua în această situaţie specială este reducerea numărului de etape şi crearea unui sistem play-off, respectiv play-out.  

Reprezentanţii cluburilor din Liga 3 în CEx FRF vor propune un sistem de play-off şi play-out. În play-off ar intra primele opt clasate din acest moment din fiecare serie, iar în play-out vor fi restul celorlalte opt echipe, în cazul în care seria este completă.

O variantă ar fi ca situaţia clasamentelor cu care se intră în play-off şi play-out să sufere modificări. După ce se face departajarea, deci se decide cine merge la lupta pentru promovare şi cine la cea pentru evitarea retrogradării, noile clasamente vor fi întocmite doar din rezultatele înregistrate în turul acestui sezon între echipele respective. Atât în play-off, cât şi în play-out, ar rămâne de disputat câte şapte meciuri de fiecare echipă, nu 14, câte ar trebui să mai aibă loc acum din retur.  Se ia în calcul inclusiv anularea rezultatelor înregistrate în prima etapă din retur. Meciurile rezultate în play-off şi play-out, şapte de fiecare echipă, se vor desfăşura acasă la echipa care în turul sezonului regulat a fost oaspete. Aceste jocuri s-ar putea desfăşura în 30-35 de zile.

S-a discutat inclusiv şi despre situaţia în care echipele aflate acum la mijlocul clasamentului sunt la egalitate de puncte.  Departajarea cluburilor care sunt situate pe locurile 8, respectiv 9, la egalitate de puncte, s-ar face prin luare în considerare a rezultatului direct înregistrat în tur. În cazul în care meciul s-a încheiat la egalitate să se ia în vedere golaverajul general. Astfel, dacă echipa de pe locul 9 ar sta mai bine la rezultatul direct cu echipa de pe locul 8, în cazul în care sunt a egalitate de puncte, atunci cele două formaţii să facă rocada. Locul 9 merge în play-off, iar 8 pică în play-out.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: