Fiica prefectului Andrei, depunctată la bac

Fiica prefectului de Gorj, Liviu Andrei, se află pe lista elevilor cărora le-a fost micşorată nota la bac, după o reevaluare făcută de profesorii bucureşteni. Andra Andrei a luat iniţial 10 la Română însă după o recorectare a ajuns la 8. Tatăl acesteia, nu demult inspector general şcolar, spune că cei care au greşit sunt profesorii din Bucureşti. Pe aceleaşi considerente, cele 30 de lucrări de la bac, ce au fost  punctate cu 10 de către profesorii gorjeni şi aproape cu 5 de dascălii Bucureşti vor fi reevaluate din nou...de cadre didactice din Gorj. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a hotărât acest lucru pe motiv că cei de la Bucureşti ar fi corectat greşit.

Andra Ciortan Andrei fiica prefectului de Gorj, Liviu Andrei, absolventă a Colegiului Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, a avut la examenul de bacalaureat 10 pe linie. Printre lucrările de nota 10 care au ajuns la Minister s-au aflat şi cele ale Andrei. În urma reevaluării făcute de către profesorii bucureşteni s-a stabilit că la Limba şi Literatura Română răspunsurile date de către Andra erau de nota 8, iar la Matematică de 9,55. Media obţinută la BAC a ajutat-o pe Andra să intre Facultatea de Medicină in cadrul unei universitati private din Bucureşti.

Andrei cere ca lucrarea fiicei sale să fie corectată public

Tatăl Andrei, prefectul Liviu Andrei, este extrem de indignat de situaţie. „Nu cred că şi-ar permite profesorii din Târgu Jiu să facă greşeli de genul acesta, eu cred că cei de la Bucureşti au greşit. În cei patru ani în care am fost la conducerea Inspectoratului au mai fost greşeli, dar nu mai mult cu trei puncte. Nu este corect să arunci cu noroi în nişte cadre didactice care probabil au acordat un punct în plus pentru că le-a plăcut foarte mult lucrarea, felul în care a fost redactată în pagină sau felul în care a fost dat răspunsul. Fata mea a avut poate cele mai bune lucrări pe care le-a făcut cineva vreodată din punctul meu de vedere, îmi cunosc bine fiica şi pot garanta că este de nota 10 şi nu de opt după cum spun cei de la Bucureşti. Pentru ca nimeni să nu mai insinueze nimic ar fi bine ca lucrarea să fie corectată public", precizează Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Lucrările, evaluate din nou de profesori gorjeni

Diferenţa mare între aprecierile profesorilor gorjeni şi ale celor de la Bucureşti a lăsat fără cuvinte atât pe cei din conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cât şi pe directorii şcolilor unde au învăţat elevii în cauză. Astfel, conducerea Inspectoratului a hotărât ca lucrările să fie evaluate din nou de către profesorii gorjeni, alţii decât cei care au corectat prima dată. „Este posibil ca şi cei de la Bucureşti să fi greşit, nu vreau să ţin apărarea dascălilor gorjeni, dar lucrările au fost corectate nu de unul, ci de doi profesori şi mi-e greu să cred că au punctat ambii greşit. Am mers la sfârşitul săptămânii la Minister, am luat lucrările şi astăzi vor fi recorectate de către cei mai buni profesori din Gorj, care nu au fost în comisia de evaluare şi care nu predau în şcolile unde au învăţat aparţinătorii lucrărilor“, precizează Gheorghe Mitescu, inspector adjunct ISJ Gorj.  Dacă se va dovedi că vina aparţine profesorilor gorjeni, Inspectoratul Şcolar va începe o anchetă pentru a stabili dacă s-a greşit intenţionat.

Andra nu este singurul elev dintre cei aflaţi pe lista neagră care provine dintr-o familie cunoscută în Târgu Jiu. În ediţiile următoare veţi afla cine sunt ceilalţi elevi care au luat 10 la Târgu Jiu şi 5 la Bucureşti.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: