Caragea junior, implicat într-o nouă bătaie de stradă

Fiul şefului Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, a fost implicat într-un scandal petrecut vineri după miezul nopţii. Ionuţ Caragea a participat, alături de alţi tineri, la lovirea lui Cătălin Safta, de 28 de ani, cu o sticlă în cap. Fetele care-l însoţeau pe Cătălin au anunţat Poliţia, fiind nevoiţi să dea şi declaraţii. Cătălin Safta a mers la spital pentru că nu se simţea foarte bine. Şeful Poliţiei, Viorel Caragea, a refuzat să comenteze acest subiect. Este de amintit că Ionuţ Caragea, în vârstă de 18 ani a mai fost implicat recent într-un scandal într-o bodegă din Scoarţa. Şi atunci, tânărul şi-a arătat muşchii...

Cătălin Safta a fost vineri noaptea cu două prietene la majoratul unei fete la Dobriţa. După miezul nopţii, la chef a apărut neinvitat şi copilul şefului de poliţie Viorel Caragea, însoţit de trei prieteni. Ionuţ Caragea o cunoştea pe sărbătorită pentru că studiază în acelaşi liceu, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“. După ce i-a urat „La mulţi ani“ fetei, Caragea junior a mai stat aproximativ 30 de minute şi apoi a plecat. În acelaşi timp, a plecat de la majorat şi Cătălin Safta cu cele două prietene. Pe drum, maşina în care aceştia se aflau a fost depăşită de un autoturism BMW cu numere provizorii, în care era Ionuţ Caragea.  

Lovit cu pumnii şi cu picioarele

La intrare în oraş, pe strada Tismana, BMW-ul a oprit la semafor, iar din maşină au coborât trei tineri, printre care şi copilul lui Viorel Caragea, care s-au dus la maşina pe care o conducea Cătălin Safta şi au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, iar apoi i-au dat în cap cu o sticlă de alcool.

„Eu nu-i cunoşteam, i-am văzut la majorat şi ne-a spus sărbătorita că au venit neinvitaţi. Am plecat de la chef cam în acelaşi timp, iar în drum spre oraş mergeau cu maşina pe mijlocul drumului, făceau jaloane. Am încercat să-i depăşesc, dar nu m-au lăsat. Aveau momente când accelerau şi apoi puneau frână şi mergeau încet. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă şi am mers încet în spatele lor. La semaforul din barieră era roşu şi au oprit, am oprit şi eu. Din BMW au coborât atunci trei băieţi, printre care şi Ionuţ Caragea şi au venit la mine la maşină. Am coborât şi eu şi atunci au început să mă lovească. Mi-au dat cu o sticlă whisky în cap şi apoi cu pumnii şi picioarele. Iniţial nu i-am cunoscut, dar am sunat-o pe sărbătorită şi mi-a spus că ei sunt. Şoferul nu s-a mişcat de lângă maşină, el nu m-a lovit. Apoi au plecat, iar eu am venit la poliţie pentru că mă doare foarte tare capul şi sunt ameţit, voi da declaraţie şi mă voi duce la spital“, a povestit Cătălin Safta.

„Ne-au ameninţat că vom vedea noi care este mai tare în oraş“

Ionela Popa, iubita lui Cătălin, nu înţelege ce au avut cu ei pentru că nu le-a făcut nimic. Ea consideră că Ionuţ Caragea şi prietenii lui aveau tendinţa să facă întreceri cu maşina, iar Cătălin Safta nu a răspuns provocărilor din trafic şi de aceea s-au enervat şi l-au lovit. „Voiau să facă întreceri probabil, că mergeau în zig-zag pe drum, accelerau, frânau, iar Cătălin nu a răspuns şi probabil de asta s-au enervat. Au coborât trei din maşină, Ionuţ Caragea şi încă doi pentru că şoferul nu s-a mişcat de lângă autoturism, au venit direct la prietenul meu şi au dat în el. Am coborât şi eu am încercat să intru între ei, dar nu am putut. Pe mine nu m-au lovit, nu au avut nicio treabă cu mine. La un moment dat le-a scăpat sticla din mână şi m-am dus să o iau ca să nu mai dea cu ea în Cătălin. Au dat apoi cu pumnii şi picioarele după care au plecat şi ne-au ameninţat că vom vedea noi care este mai tare în oraş”, susţine Ionela Popa.

„Nu se va face nimic pentru că tatăl lui este cine este“

În maşină cu Ionela Popa şi cu Cătălin era şi Andra Ionescu, care susţine că nu-i cunoaşte pe cei care l-au bătut pe Cătălin. După incident a sunat-o pe sărbătorită care i-a spus că este Ionuţ Caragea cu prietenii lui. „Nu ştiu cine sunt, doar că este vorba de copilul şefului de la poliţie şi nu înţeleg ce a avut cu noi. La chef nu a fost nimic între noi şi ei. Oricum sunt sigură că nu se va face nimic pentru că tatăl lui este cine este. Ne-au ameninţat că vom vedea noi care este mai tare în oraş pentru că ne-a spus că vom vedea noi care este mai şmecher în oraş”, a povestit Andra.

După incident Cătălin Safta şi prietenele lui s-au dus la Poliţie ca să dea declaraţie. În timp ce fetele au rămas la Poliţia Municipală să dea declaraţie, Cătălin s-a dus la spital pentru că a început să se simtă rău. „Am primit un tânăr, victimă a unei agresiuni, care prezenta un traumatism cranio-cerebral închis. I-am acordat primul ajutor şi a plecat acasă”, a declarat Liliana Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Mama lui Ionuţ spune că acesta a fost acasă...

Surse neoficiale susţin că Ionuţ Caragea a venit de asemenea la Poliţie spre ziuă, însoţit de mama lui şi a susţinut iniţial că el a fost acasă toată seara şi a dormit, iar apoi şi-a amintit că a fost la majorat. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la Dobriţa unde a avut loc cheful, iar sărbătorita a confirmat faptul că fiul lui Viorel Caragea a fost la ea la chef. Sărbătorita nu a vrut să dea niciun fel de detalii cu privire la cele întâmplate pentru că nu vrea să-i facă rău lui Ionuţ Caragea şi îi este şi teamă. Tot surse din cercul de prieteni ai lui Cătălin au povestit că acesta a primit zeci de telefoane de când s-a întâmplat incidentul, iar acum se pregăteşte să plece la Bucureşti la un control mai amănunţit pentru că nu se simte bine, are ameţeli, dureri de cap şi stări de vomă.

Poliţia confirmă că Ionuţ a fost la faţa locului...

Încercând să îl contactăm telefonic, Viorel Caragea nu a răspuns. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Cătălin Safta nu a depus nici o plângere împotriva agresorilor. „Este vorba de o agresiune în trafic. Ionuţ Caragea se pare că a fost în autoturismul celor care l-au atacat pe tânăr. Li s-a luat declaraţie, dar până acum nu s-a depus nici o plângere, însă mai are timp pentru că are dreptul să facă plângere în 60 de zile. Poliţiştii i-au audiat pentru că a fost un apel pe 112”.

În urmă cu aproape două luni, Ionuţ Caragea a mai fost implicat într-un scandal pe raza localităţii Scoarţa. Şi atunci fiul şefului de poliţie s-a luat la bătaie.

Galerie foto



Vizualizări: 5,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: