Filme şi procesiune pe Calea Eroilor în memoria Ecaterinei Teodoroiu

Centenarul trecerii în nemurire a eroinei poporului român, Ecaterina Teodoroiu, va fi marcat marți, 22 august 2017, prin ample manifestări omagiale și comemorative organizate de către autorităţile locale și judeţene, la Târgu Jiu. Cel mai important eveniment de marţi rămâne procesiunea pe Calea Eroilor la care sunt aşteptaţi toţi târgujienii.

Trei filme vor rula marţi, 22 august, la Coloana Infinitului, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la Primul Război Mondial. O peliculă rulează în premieră în municipiul Târgu Jiu, fiind vorba despre un film artistic în care apar secvenţe cu prima reconstituire a luptelor de la Podul Jiului, iar în imagini apare chiar comisarul Popilian. „În contextul Centenarului Primului Război Mondial, cred că întreaga populaţie a municipiului Târgu Jiu ar trebui să fie prezentă marţi, 22 august, la Mausoleul din centrul oraşului, unde este depus trupul Ecaterinei Teodoroiu, la ora 17.00, pentru a omagia împreună trecerea primului veac de la sacrificiul eroinei de la Jiu”, a fost apelul viceprimarului Adrian Tudor.

Partea cea mai importantă a zilei de marţi este procesiunea pe Calea Eroilor. „Va fi un eveniment în centrul oraşului cu participarea cohortelor de cercetaşi din România, dar vom avea şi cercetaşi din alte ţări, Croaţia, Serbia şi Slovenia. Aceşti cercetaşi vor veni îmbrăcaţi în costumele lor specifice. Totodată, la Coloana Infinitului va rula un film artistic realizat în 1930 unde subiectul este şi actul de eroism al Ecaterinei Teodoroiu”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: