Marş în memoria victimelor accidentelor de circulaţie

Luna septembrie va debuta cu un marş la Târgu Jiu. Sâmbătă, 2 septembrie, copiii celor doi soţi ucişi pe o trecere de pietoni, la începutul acestui an, se reunesc să tragă un semnal de alarmă. Vor organiza un marş paşnic în memoria părinţilor spulberaţi de un şofer vitezoman, dar şi în memoria tuturor victimelor accidentelor de circulaţie.

„Preţuieşte viaţa, spune «NU» accidentelor!”, este deviza sub care va fi organizat marşul de la Târgu Jiu. Cei cinci copii rămaşi orfani vor să facă târgujienii să preţuiască viaţa. „Vrem să tragem un semnal de alarmă. Numărul accidentelor este din ce în ce mai mare, victime sunt din ce în ce mai multe. Vă aşteptăm să spunem împreună «stop accidentelor de circulaţie»”, este mesajul tinerilor.

Luni, ei vor solicita avizele necesare Primăriei Târgu Jiu, pentru ca marşul să fie autorizat, după care va fi stabilit şi traseul manifestării. Oricine se va putea alătura acţiunii paşnice.

Cei cinci au rămas fără ambii părinţi la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an. Mama şi tatăl lor se aflau pe trecerea de pietoni din apropierea Complexului Păltiniş când au fost spulberaţi de un şofer vitezoman. Nu au mai avut nicio şansă, deşi au fost preluaţi în viaţă din locul în care au fost loviţi de maşină. Au murit, la câteva ore distanţă unul de celălalt, în spital. Copiii se judecă acum cu cel care le-a ucis părinţii. Ei cred că pedeapsa pe care o merită şoferul este închisoare pe viaţă. (M.M.)

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: