Filmul Ioanei Mischie, nominalizat la premiile Gopo 2018

„Cumulonimbus”, film regizat de gorjeanca Ioana Mischie, este una dintre cele cinci nominalizări naţionale pentru „Cel mai bun scurtmetraj” la cea mai importantă competiţie naţională de cinematografie – Gala Premiilor Gopo 2018. Ioana Mischie este fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie.

Filmul este povestea unui joc la care participă copiii unei comunităţi izolate, conduşi de Andreea şi Iosif, ca revoluţie interioară faţă de o tradiţie arhaică a satului. Genul filmului îmbină umor, dramă şi elemente hyper-stilizate pentru a crea o formă de realism poetic. Turnat pe parcursul a cinci zile, în localitatea Frumuşani (Călăraşi), cu runde de filmări de câte 5 ore, în medie, din cauza vremii capricioase, scurtmetrajul este o producţie din categoria „buget -/creativitate +”.

Ioana Mischie este bursieră Fulbright în cadrul USC – School of Cinematic Arts, din Los Angeles, California, pentru a finaliza lucrarea de cercetare axată pe transmedia storytelling. După ce a obţinut licenţa şi titlul de master în scenaristică şi artă cinematografică la UNATC, proiectele sale cinematografice au călătorit la peste 50 de festivaluri la nivel mondial (Palm Springs ISFF, IFF Hamptons, IFF, Thessaloniki IFF, Beijing ISFVF).

Din portofoliul său artistic fac parte şi proiecte de realitate virtuală, proiecte de poezie participativă, instalaţii transmedia. Este co-fondator şi vizionar al Storyscapes, unicul ONG românesc care se axează pe transmedia storytelling şi structuri narative neconvenţionale, iniţiat în 2012 în România. Ioana consideră că povestitorii sunt „arhitecţi ai viitorului”.

Vizualizări: 8,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: