Finlandezii au descoperit leacul pentru mahmureală

Mai mulți cercetători de la Universitatea din Helsinki şi de la Universitatea Finlanda de Est au descoperit ceea ce oamenii caută de secole, un medicament pentru mahmureală. Potrivit acestora, o doză de L-cisteină ar reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool.

Specialiştii au constatat, în cadrul unui studiu, că o doză de 1,200 mg de L-cisteină reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool, în timp ce o doză de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului şi a anxietăţii, a informat Bloomberg. În cadrul studiului de tip „blind” au participat 19 de bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecţii au fost rugaţi să înghită tablete placebo sau L-cisteină care conţin suplimente de vitamine.

Cercetătorii afirmă că, pe lângă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, L-cisteina contribuie, de asemenea, la reducerea nevoii de a bea a doua zi, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic.

În timpul cercetărilor unii participanţi nu au putut consuma tot alcoolul necesar şi au fost excluşi, iar alţii au fost atât de toleranţi încât nu au avut simptome de mahmureală.

Consumul excesiv de alcool este normal în Finlanda, peste jumătate de milion de finlandezi fiind consideraţi ca fiind expuşi riscului de a deveni mari consumatori de băuturi alcoolice.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: