Festival de Folk, la Coloana fără Sfârșit. Monumentul, luminat în tricolor!

A fost atmosferă de poveste, joi seara, în parcul care găzduiește Coloana fără Sfârșit. Aproximativ 500 de oameni s-au strâns la Festivalul de Folk organizat de teatrul din oraș. Au urcat pe scenă interpreți celebri, iar chitarele au răsunat de la apus până la miezul nopții. Epidemia de coronavirus a făcut ca evenimentul să aibă loc în condiții speciale. Masca și distanța au fost obligatorii atât pentru spectatori, cât și pentru organizatori.

Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Emeric Imre, Victor Socaciu, Dan Vană ori Adi Beznă au fost câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenă în cadrul festivalului. Atmosfera a fost una magică mai ales pentru participanți. „A fost superb. Și muzica, și peisajul, absolut totul”, a spus o femeie. „Venim de departe să participăm la festival. Ne-am rezervat locurile de acum două săptămâni să fim siguri că prindem. Ne-a răscolit amintirile acest eveniment”, a spus un alt spectator.

Și artiștii s-au bucurat să fie la Târgu Jiu mai ales că pandemia a anulat multe concerte. “Mi-am dorit de foarte mult timp să vin. Era Festivalul Poarta Sărutului, un festival la care am fost în fiecare an, dar anul acesta nu am reușit să-l ținem. Aici este o minunăție de eveniment, la Coloana lui Brâncuși. Este impresionant. Și dorința noastră este mare să cântăm și dorința publicului a fost mare. A fost o reacție foarte frumoasă, au aprins lanternele telefoanelor, a ieșit un spectacol superb”, a mărturisit Mircea Vintilă după ce a coborât de pe scenă.

Ducu Bertzi nu a lipsit nici el de la festival. A fost prima dată când a cântat lângă Coloana lui Brâncuși. „Pentru prima oară, sunt lângă Coloana Infinitului. Pe celelalte le vizitez de fiecare dată când ajung în oraș. Aici e plin de oameni, Coloana e luminată frumos. Este o atmosferă foarte frumoasă. E o dovadă că se pot face lucruri minunate chiar și în pandemie. Este un efort mare. Trebuie să-ți asumi foarte multe lucruri ca organizator, dar totul a ieșit foarte bine”, a spus și interpretul Ducu Bertzi.

Evenimentul a fost organizat după aceleași reguli stricte. 500 de persoane au participat la spectacol. Toată lumea a purtat mască de protecție, iar distanța dintre scaune a fost de aproape doi metri. Șase asistente medicale au luat temperatura tuturor participanților înainte să se așeze pe scaune.

„Teatrul din Târgu Jiu, din luna iunie, a început evenimentele în aer liber și vrem să mergem mai departe atât cât ne va ajuta vremea. Ne bucurăm că măcar în aer liber putem să organizăm evenimente și cred că e important ca oamenii din comunitatea noastră să se bucure de evenimente culturale care să îi mai scoată un pic din toate grijile prin care trecem în această perioadă. Respectăm toate regulile pentru că nu vrem să avem probleme. Ne bucurăm că oamenii înțeleg măsurile impuse de autorități și le respectă. La fel o facem și noi din postura de organizatori”, a explicat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: