Firma selectată de CEO pentru Ișalnița are pierderi uriașe

Grupul Alro Slatina, care a câștigat selecția organizată de Complexul Energetic Oltenia pentru realizarea unui grup pe gaze la Ișalnița, a înregistrat după primele nouă luni din 2022 o pierdere netă de 110 milioane de lei.

Pierderea este de peste patru ori mai mare decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că a selectat firma Alro pentru a realiza investiția în viitorul grup pe gaze de la Ișalnița, în valoare de 506 milioane de euro.

Chiar dacă Fondul de Modernizare asigură jumătate din bani, apare întrebarea dacă Alro are capacitatea financiară necesară pentru un astfel de proiect. Temerea este că acționarii CEO nu vor aviza asocierea cu Alro, așa cum nu au avizat nici asocierea cu Tinmar pentru grupul de la Turceni.

Termenul de punere în funcțiune a centralei electrice pe gaze de la Ișalnița ar trebui să fie anul 2026. Acesta va înlocui unitățile 7 și 8, ambele pe cărbune, cu o capacitate de 315 MW.

Proiectul Ișalnița face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, care a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022 și care prevede, printre altele, construirea a 2 centrale pe gaze și a 8 parcuri fotovoltaice în vederea diversificării mixului energetic și a tranziției la surse de energie mai puțin poluante, precum și restabilirea viabilității companiei.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: