Firme din Timiș, investiții în bazinele miniere din Gorj

Trei din cele 20 de firme timișorene care vor participa pe 4 mai 2017 la discuții cu directorii complexurilor energetice Oltenia și Hunedoara sunt interesate să investească în Gorj, susține Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, cu sprijinul Î.P.S Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, organizează joi un eveniment destinat angajatorilor din județul Timiș ce caută personal calificat, sub genericul: „Soluții concrete pentru criza forței de muncă calificată din județul Timiș”. Presa din Timiș scrie despre o relocare a forței de muncă din Gorj și Hunedoara către vestul țării, dar președintele FNME vorbește despre aducerea firmelor pentru investiții în Gorj.

Județele din vestul României caută cu disperare forță de muncă, în timp ce firmele din Gorj continuă să disponibilizeze. Se caută în special sudori, lăcătuși, electricieni și alți meseriași aflați pe lista de concedieri colective la CE Oltenia. Autoritățile din Timiș speră să aducă în zona lor acești meseriași.

Ei vor muncitorii din Gorj...

Angajatorii din Timiș care caută personal calificat și nu găsesc sunt așteptați să participe la un eveniment inedit organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Cu sprijinul mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan Selejan, la Timișoara are loc o masă rotundă sub genericul „Soluții concrete pentru criza forței de muncă calificată din județul Timiș”, la care este așteptat să participe și ministrul Energiei, Toma Florin Petcu. În cadrul evenimentului se va vorbi despre cum pot fi relocați peste 2.400 de salariați calificați din județele Gorj și Hunedoara. „Societatea Complexul Energetic Oltenia şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara derulează un amplu program de restructurare și relocare a unui număr de peste 2400 de salariați calificați cu experiență în meserii ca: electrician, sudor, lăcătuș, mecanic, mașinist, excavatorist, vulcanizator, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic”, transmite CCIA Timiș. La eveniment vor participa conducerea superioară a celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, Camera de Comerț și Industrie Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă, asociații și cluburi ale oamenilor de afaceri străini. Evenimentul are loc joi, 4 mai, cu începere de la ora 11.00, în Sala Nera a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara.

...Gorjul vrea investițiile din Timiș

Liderul sindical Dumitru Pîrvulescu spune că interesul este acela de a aduce firme din Timiș care să investească în zonele Motru, Rovinari-Turceni și Târgu Jiu. „Sunt firme care doresc să investească în aceste zone. Zona de vest a ajuns suprapopulată de oferte de muncă și un minus de oferte de salariați. Am înțeles că vor fi trei firme din cele 20 care participă la această întâlnire care vor dori să investească în Gorj. Știu că se pune în discuție posibilitatea de a ocupa fiecare din cele trei firme, una zona Motru, alta Târgu Jiu, una Rovinari-Turceni“, a declarat sindicalistul într-o emisiune la Tele3. 

Pîrvulescu spune că investițiile sunt menite să țină tinerii în județ: „Salariații de la CEO se duc în prepensionare, problema este a tinerilor. Sperăm să se limiteze exodul tinerilor din Gorj. Sper ca aceste firme să vină cu o altă politică, nu aceea a salariului minim”.

La întâlnirea de joi din Timiș va participa ministrul Economiei, Toma Petcu. Potrivit organizatorilor, vor avea luări de cuvânt Cosmin Popescu – președintele Consiliului Județean Gorj, Sorin Boza – directorul general al CE Oltenia, Petre Nica – directorul adjunct al CE Hunedoara.

Vizualizări: 8,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: