Scapă de vechiturile din casă și primesc bani

Maşini de spălat, aragazuri de peste 40 de ani sau calculatoare sunt doar câteva dintre electrocasnicele vechi l-a care oamenii au renunţat în schimbul unui voucher. În judeţul Gorj a început cea mai mare campanie de colectarea a deşeurilor electrice şi electrocasnice, fiind incluse peste 60 de localităţi.

Campania de colectare  a ajuns la cea de-a patra ediţie în judeţul Gorj şi este cea mai mare de până acum. Oamenii spun că au amintiri legate de aceste electrocasnice, însă preferă să le recicleze decât să le arunce la gunoi. Prima zi de reciclarea a avut loc în localitățile Baia de Fier și Polovragi.

”Calculatoare, televizoare şi ce mai avem pe aici. Avem şi aparat radio şi monitoare. Este benefică această acţiune? Da, ce să facem cu ele (...) Da, am dat aragaz şi maşini de spălat. Una dintre maşini am scos-o acum câteva luni şi am luat alta. Decât să o repar, mai bine îmi iau una nouă”, a spus câțiva localnici.  

În schimbul electrocasnicelor predate, oamenii au primit câte un voucher în valoare de 10 lei. Numărul tichetelor crește în funcție de cât de mare este obiectul predat.

”Nu știam că se oferă. Sunt foarte bine venite. Putem să ne cumpărăm orice de el”, a spus un alt gorjean.  

Campania de reciclare se va desfăşura pe perioada a două luni, fiind incluse peste 62 de localităţi.

”Am început o nouă campanile de reciclare a electrocasnicelor vechi în judeţul Gorj. Suntem bucuroşi că anul acesta s-au înscris 62 de localităţi. Până acum Campania a început cu dreptul şi sperăm ca în cele două luni”, a spus Luis Popa, șeful Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj.  

Vizualizări: 6,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: