Când s-ar putea redeschide Transalpina!

Vești bune pentru turiști! Transalpina s-ar putea redeschide în cel mult două săptămâni. Promisiunea vine de la prefectul județului Gorj care a dat asigurări că se deszăpezește într-un ritm alert și că, în scurt timp, turiștii vor putea tranzita cea mai înaltă șosea din România. În același timp, prefectul a tras un semnal de alarmă. Mai mulți turiști s-au aventurat pe Transalpina deși drumul este închis, iar asta ar putea duce la evenimente nefericite pentru că există risc de avalanșe și, în multe zone, lipsesc parapeții de protecție.

Prefectul județului Gorj a anunțat că, în cel mult două săptămâni, drumarii vor îndepărta zăpada de pe carosabil și Transalpina ar putea fi redeschisă în condiții de siguranță.

„Eu apreciez disponibilitatea celor de la Drumurile Naționale. Deși a fost zi liberă, de exemplu, pe 1 iunie, au lucrat. Cu toate că vremea nu este favorabilă, noi aproximăm că într-o săptămână, o săptămână și jumătate, se va putea circula în condiții de siguranță pe Transalpina. Nu depinde doar de Drumurile Naționale Gorj deszăpezirea Transalpinei. S-a făcut joncțiunea și cu cei de la Vâlcea pentru că șoseaua străbate teritoriile mai multor județe”, a declarat prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Acesta a atras atenția că, în prezent, șoseaua este închisă. Deja câțiva turiști au pătruns pe drum cu mașinile echipate cu anvelope de vară, punându-și viața în pericol. „Vreau să fac un apel la turiști. Am avut sesizări cum că s-au aventurat pe Transalpina cu toate că nu este deschisă circulației, neechipați corespunzător, mă refer la echipamentul lor și al mașinilor. Au fost găsite mașini cu cauciucuri de vară. Există posibilitatea declanșării de avalanșe acolo, nu sunt montați parapeți de protecție. Pentru a evita o eventuală tragedie, le spun să nu se aventureze pe Transalpina atâta vreme cât această șosea nu este deschisă circulației”, a mai spus prefectul.

Misiunea drumarilor a fost îngreunată și de vremea capricioasă. Deși suntem la începutul verii, la cota 2.000, ploaia s-a transformat în lapoviță și ninsoare în aceste zile. Transalpina a fost închisă în octombrie, anul trecut. Redeschiderea șoselei este așteptată cu sufletul la gură atât de turiști, cât și de cabanierii și cei care au afaceri în zonă.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: