Fiul unui afacerist din Gorj, în arest. A lovit un jandarm

Fiul omului de afaceri Ion Gioancă din Novaci a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a lovit un jandarm. Poliţia a fost sesizată, duminică, prin apelul 112, că o persoană tulbură liniştea publică în faţa unui bar din oraş. La faţa locului s-a deplasat o patrula mixtă poliţist-jandarm, ocazie cu care a fost identificat în zonă un tânăr de 28 de ani, din oraşul Novaci, care se afla în stare de ebrietate şi avea un comportament agresiv. 

„La apariţia patrulei de ordine publică, tânărul a adoptat în continuare un comportament neadecvat, adresând injurii, cuvinte şi expresii jignitoare, la adresa celor doi lucrători, iar lucrătorul din cadrul IJJ Gorj a fost lovit de tânăr în zona feţei, provocându-i leziuni uşoare. Având în vedere comportamentul agresiv de care a dat dovadă, faţă de agresor s-a luat măsura imobilizării, fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Până la urmă, întreaga anchetă a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Acesta a cerut instanţei mandat de arestare preventivă pe numele lui Gioancă şi l-a şi obţinut, decizia magistraţilor nefiind una definitivă deocamdată. „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Gioancă Ion Adrian, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la 09.09.2018 până la 08.10.2018 inclusiv”, se arată în decizia luată de judecători duminică seara, cu puţine minute înainte de ora 22.00. Sentinţa a fost deja contestată de către inculpat, acesta aşteptând ca dosarul să ajungă la instanţa superioară în speranţa că va obţine un verdict mai favorabil.

Tânărul trimis în spatele gratiilor este fiul lui Ion Gioancă, om de afaceri şi consilier local la Novaci din partea Partidului Naţional Liberal. În declaraţia de avere, acesta nu a consemnat nicio sursă de venit, menţionând doar că este consilier la „obşte”.  (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 10,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: