Cum să prepari cea mai sănătoasă salată de roşii

Salata de roşii este preparatul de sezon care nu trebuie să vă lipsească de pe masă în această perioadă. Poate fi preparată în mai multe feluri, iar cea mai bună este însoţită de castraveţi şi ceapă, cu dresing de ulei, zeamă de lămâie şi sare.

Salata de roşii nu este mereu cea mai sănătoasă dacă nu alegem ingredientele cu grijă sau nu respectăm cantităţile unor ingrediente. Foarte important e ce fel de roşii alegem. Dacă roşiile pe care le cumpăraţi au urme de pământ şi nu au o formă perfectă trebuie să vă bucuraţi pentru că sunt roşii sănătoase.

Alegeţi roşii complet coapte, dacă găsiţi celebrele roşii inimă de bou sunt de preferat. Ideal este ca roşiile, şi în general legumele pe care le consumaţi, să fie cultivate în regim de agricultură biologică sau în sistem neintensiv.  Puteţi adăuga şi castraveţi proaspeţi, ceapă şi ardei gras.

Încercaţi să limitaţi cantitatea de ulei când faceţi salata pentru că  este foarte caloric. Puteţi folosi o linguriţă de ulei combinat cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă de exemplu. Uleiurile cele mai sănătoase sunt cele presate la rece cum este uleiul de măsline extravirgin, ulei de nucă, ulei din seminţe de in sau ulei din seminţe de cânepă.

Sarea este un condiment foarte preţios din care este suficient să puneţi un vârf de cuţit la un bol mare de salată. Cu cât ingredientele folosite sunt mai proaspete, nu veţi simţi nevoia de sare, iar consumul exagerat de sare poate duce în timp la formarea hipetensiunii arteriale.

Din salata de roşii, ceapa este ingredientul magic, iar ceapa roşie este binecunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante puternice. Şi ceapa verde reprezintă o opţine excelentă pentru salata de roşii, dacă o aveţi la îndemână.

În general, brânza şi roşiile fac parte din combinaţiile bune de alimente. Iar dacă adăugaţi câteva bucăţele de brânză salatei de roşii, va fi mai consistentă şi veţi simţi mult mai târziu senzaţia de foame.

Vizualizări: 1,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: