Florin Mergea, în echipa olimpică pentru Tokyo 2020

Tenismenul gorjean Florin Mergea, medaliat cu argint la JO de la Rio, alături de Horia Tecău, a afirmat că are încredere că experienţa dobândită până la Jocurile Olimpice de la Tokyo îi va transforma în favoriţi pentru o medalie de aur.

Comitetul Olimpic Sportiv Român şi Federaţia Română de Tenis a decis înfiinţarea unei echipe olimpice de tenis în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, formată din 12 jucători: Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru.

„Mai sunt doi ani până la Tokyo. Din câte ştiţi, eu vin după o accidentare dar totul a decurs bine şi am revenit pe terenul de tenis. Acum îmi doresc să revin în turnee şi în aceşti doi ani am timp să revin din nou în elită. Cred cu tărie că la Tokyo vom fi toţi în formă, pentru mine acesta este principalul obiectiv în următoarea perioadă. Îmi doresc foarte mult să retrăiesc la Tokyo ceea ce am trăit la Rio. Atunci am fost foarte aproape să obţinem aurul, însă vom avea o altă experienţă la Tokyo şi cred că rămânem în continuare una dintre cele mai bune echipe din lume, alături de Horia Tecău”, a declarat Mergea, marţi, la sediul COSR.

Numărul 1 mondial din tenisul feminin, Simona Halep, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca în 2020 să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. „Pentru mine este o onoare să fac parte din acest lot olimpic. Este o emoţie diferită şi sper să am parte şi la Tokyo de ea, ca la Londra. Când ţi se cântă imnul este un moment unic, aşa a fost la Roland Garros, a fost cel mai frumos din viaţa mea. Este cel mai frumos lucru să ţi se cânte imnul. Îmi exprim public dorinţa de a fi portdrapel în 2020, dacă merit şi lumea vrea acest lucru. Mă axez pe o medalie la JO, pun toată energia să se întâmple. Urmează pregătirea pentru mine şi voi pleca în 2019 de acasă. Dacă aş câştiga o medalie la JO, aş fi un sportiv perfect”, a declarat Halep.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: