Fluerătoru se consideră victimă a „Statului Paralel” din Gorj

Fără să dea vreun nume de poliţist sau procuror, fostul sindicalist al minerilor din Motru, Cristea Fluerătoru, mărturiseşte că şi el a simţit cum în unele din dosarele sale lucrurile au fost dirijate în aşa fel încât să se ajungă la condamnări care să îl facă acum să se gândească la „Statul Paralel”.

Miercuri, Fluerătoru a trebuit să fie prezent la Tribunalul Gorj la cel de-al treilea dosar în care este pus sub acuzare, în celelalte două primind deja condamnări cu suspendare. Într-unul dintre acestea, cel care vizează modul în care (nu) a fost modernizat drumul dintre Ştiucani şi Ploştina în urmă cu peste un deceniu, inculpaţii au primit condamnări cu suspendare, iar prejudiciul a fost stabilit la circa un milion de lei. Fluerătoru spune că anchetatorii au dirijat lucrurile în aşa fel încât experţii să ajungă la suma respectivă, deşi iniţial se vorbea doar de vreo 30.000 de lei.

„În acel dosar am fost condamnaţi la comandă.  Expertiza arăta un prejudiciu de 32.000 de lei, apoi experţii s-au dus cu anchetatorii pe teren şi cu expertul de la urmărirea penală, iar ei au retras tot ce făcuseră până atunci. În acea ultimă expertiză, făcută unilateral, noi am fost bine mersi condamnaţi, deşi se preciza că s-a găsit 30% piatră, că restul intrase în mâlul care este şi acum. Dacă întorc timpul înapoi, în 2013, în 150 de zile de arest preventiv, ştiu ce mi s-a întâmplat. O să vorbesc cu altă ocazie, pentru că acum însă am proces pe rol. Când se va termina şi cu acesta, o să pot să spun la ce instituţie am fost chemat, ce dosare mi se puneau pe masă, ale lui X, Y sau Z. În dosarul al doilea, cred că e caz unic în România prejudiciul a fost stabilit de poliţist, de 1,8 miliarde. Instanţa de fond mi-a refuzat expertiză, Curtea de Apel a refuzat şi ce a stabilit miliţianul aşa a rămas. Nu am vrut să vorbesc până acum şi nici acum nu pot să vorbesc, dar lucrurile aşa au stat. Toate cele trei dosare cred că au fost întocmite la comandă”, declară Fluerătoru.

 „Minciunile împotriva mea pot fi demontate cu acte”

În cel de-al treilea dosar pe care îl are pe rol la Tribunalul Gorj, verdictul nu e departe. Cristea Fluerătoru a avut chiar discuţii aprinse în faţa judecătorului de caz cu unul dintre foştii administratori de la firma sa cu privire la cantităţile de motorină folosite. Fluerătoru s-a plâns că martorul minte şi, ulterior, ne-a precizat că a depus încă de acum aproape trei ani o plângere penală împotriva a patru martori din dosar, acuzându-i că au minţit. Evident că după atâta timp niciunul nu a fost pus sub acuzare, cei în cauză fiind foşti asociaţi sau administratori de la firma lui Fluerătoru. „Urmare a declaraţiilor s-a constatat că mint pentru că la dosar sunt documente în original, care arată adevărul. Pentru mine e o surpriză că Parchetul nu a făcut nimic pentru a lămuri lucrurile. Dacă pentru mine venea unul şi minţea  ca să mă apere era imediat urmărit penal de Parchet. Când e împotriva mea, Parchetul nu se sesizează şi eu ce să fac? Asta este. Din fericire instanţa a avut răbdare până acum. Minciunile împotriva mea pot fi demontate cu acte. Mă bucur că în acest dosar a fost aprobată expertiză şi în două săptămâni probabil va fi gata. Atunci se vor clarifica lucrurile”, a fost de părere Cristea Fluerătoru.

Vizualizări: 4,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: