FNME cere explicații cu privire la blocarea Carierei Roșiuța

Federația Națională Mine Energie a cerut oficial Complexului Energetic Oltenia informații legate de “blocarea iminentă” a Carierei Roșiuța, anunțată în spațiul public de liderul sindical de acolo, Nelu Roșca. FNME vrea să afle punctul de vedere oficial al companiei cu privire la situația fronturilor de lucru, la exproprieri, scoaterea din circuitul silvic, producția de cărbune care se poate realiza.

Nelu Roșca, liderul de la Cariera Roșiuța, spunea săptămâna trecută că dă termen autorităților până marți, 23 iunie, pentru eliberarea avizelor pentru a putea fi scoase din fondul forestier 2,6 hectare de pădure, teren achiziționat de CEO.

Acesta a amenințat că, în caz contrar, minerii vor face defrișările cu forța. ”Este mesajul care vreau să plece către prefectul de Gorj, ministere, premier și chiar către Iohannis. Nu putem să mai așteptăm. Răbdarea noastră s-a terminat. Mai așteptăm până marți, dacă nu, miercuri toată cariera va merge să pornească excavatoarele. Ce o să ne facă, să ne bată în cuie că vrem să mâncăm o pâine la noi acasă? I-am zis și domnului Burlan. Să abordeze Ministerul Mediului și al Economiei să elibereze aceste avize pentru a putea tăia și elibera terenurile legal, dacă nu, o vom face ilegal”, spunea Nelu Roșca, lider de sindicat la Cariera Roșiuța, la Târgu Jiu Tv.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: