Viscol puternic și ninsori abundente la Rânca

Viscol puternic și ninsori abundente  au fost azi-noapte la Rânca, în județul Gorj. ANM a emis o avertizare privind ninsori însemnate cantitativ și viscolite în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură la peste 1700 m altitudine.

Drumarii au intervenit cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menține drumul deschis. "În stațiunea Rânca sunt foarte mulți turiști și din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în stațiune a echipelor de urgență, în cazul apariției unor probleme de orice natură. Reamintim că zona montană a județului Gorj se află sub cod roșu de viscol", a transmis marți dimineața Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță", aa fost apelul CNAIR.

Galerie foto



Vizualizări: 3,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: