Foc pus la casa preşedintelui obştii din Crasna

Noapte fierbinte pentru preşedintele unei obşti din comuna Crasna, după ce casa şi anexele gospodăreşti i s-au făcut scrum în urma unui incendiu care, cel mai probabil, a fost pus intenţionat. Motivaţia ar reprezenta-o conflictul în care se află preşedintele respectiv predecesorii săi şi cu ciobanii care ar fi făcut afaceri bune în trecut cu fosta conducere a obştii.

Dumitru Pârjol este preşedinte la Asociaţia Obştea Moşneni – Aninişeni – Radoşeni- Cărpininişeni de peste doi ani şi spune că a mai primit ameninţări de la cei care şi-ar fi pierdut din puterea economică pe care o aveau înainte de a veni el la conducere. Ieri dimineaţă în jurul orei 2.30 tatăl său a fost cel care l-a trezit brusc în plină noapte, spunându-i că le-a luat foc locuinţa şi că cei care l-au tot ameninţat s-au şi ţinut de cuvânt. „Eu am stat treaz mult după miezul nopţii, că mai ies afară să văd dacă vine vreunul să facă prostii pe aici şi pe la 1.00 am intrat eu în casă. Pe la 2.30 s-a luat curentul şi atunci mi-am dat seama imediat că s-a întâmplat ceva, că nu se lua aşa din senin. Când am ieşit afară era focul cât casa. Era clar că eu când mă plimbam prin curte ăştia erau prin pod şi probabil stropeau cu benzină. Ciobanii ne-au tot ameninţat că ne pun foc şi acum cred că au şi făcut-o, că altcineva nu are cine”, a declarat Aurel Nica, tatăl preşedintelui Obştii.

Pârjol nu dă nume

Dumitru Pârjol a ieşit din casă imediat, dar nu a mai avut ce face. E convins că focul a fost pus intenţionat, mai ales că s-a extins foarte repede. Împreună cu tatăl său a strigat după ajutor prin sat, dar nimeni nu a mai putut face nimic. Focul se înălţa câţiva metri deasupra acoperişului. La faţa locului au sosit două echipaje de pompieri de la Novaci şi unul de la Baia de Fier. Totul s-a făcut însă scrum, peste 300 de metri de acoperiş de la casă şi anexe fiind distrus complet. Pe lista cu bunurile distruse se mai află un autoturism Dacia mai vechi, dar şi utilaje agricole, motocoase, drujbe şi altele de acest gen pe care pârjol le avea în gospodărie. „Normal că aveam duşmani. Din funcţia pe care o ocupam de ceva vreme încercam să îndrept nişte lucruri la Obşte. De acolo mi se trag toate, dar deocamdată nu pot să vă dau vreun nume, că poate încurcăm şi ancheta poliţiştilor”, a declarat bărbatul.

Secretarul obştii se teme

Alături de el a fost şi secretarul de la Obşte, care se teme şi el pentru siguranţa sa şi a casei sale. „La obşte s-au făcut o grămadă de matrapazlâcuri, cu contracte dubioase, asta până a veni noi. Avem acum pe rol nu mai puţin de 37 de procese şi vă daţi seama pe câţi am supărat. Ne este frică şi să mai ieşim din casă afară. Nu putem să spunem nume la acest moment, dar, emblematic, putem declara că totul ni se trage de la fermieri”, a menţionat secretarul obştii conduse de Pârjol.

ANCHETĂ

Poliţiştii au deschis o anchetă şi speră să dea de urma piromanilor, însă, deocamdată, cercetările par să avanseze ca şi în cazul jafului de la loteria din Rovinari, numărul suspecţilor fiind aproape de zero. Până la prinderea făptaşilor păgubitul îşi inventariază daunele şi estimează pierderi de circa 200.000 de lei, bani pe care îi va suporta din buzunarul său, întrucât nu avea asigurare pe locuinţă.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: