Evacuare cu scandal în Meteor

Scandal ca la uşa cortului pe o stradă din vestitul cartier  din vestul municipiului, numai că, de fapt, e vorba de un mic palat pe care o familie de romi şi-l dispută de ani de zile cu faimosul Coco Păun. Totul a pornit de la un împrumut făcut cu ani în urmă, acum ajungându-se la evacuarea romilor din casa situată în apropierea podului de peste Jiu din zona Pieţei Centrale.

Mihai Tănasie şi membrii familiei sale au fost luaţi ieri după-amiază pe sus şi daţi afară în casa în care locuiesc de ani de zile. Dube ale mascaţilor de la Poliţie şi Jandarmerie au venit aici, dotaţi nu doar cu bastoane şi costume speciale, ci şi cu arme de foc şi gaze lacrimogene, oamenii legii reuşind să impune legea în ciuda scandalului de care au avut parte. Femeile din familia evacuată au făcut un tărăboi de zile mari, mai ales că strada era blocată de forţele de ordine şi nimeni nu mai putea trece pe acolo. Au curs valuri de înjurături şi râuri de blesteme nu doar la adresa lui Coco Păun, ci şi a mascaţilor, la un moment dat chiar şi jurnaliştii fiind suspectaţi că nu vor relata despre evenimentul respectiv.

„Interlopul de Coco Păun ne-a dat afară din casă pentru că e pe mână cu toată Poliţia, că aşa s-a lăudat. Casa e a noastră, dar el ne-o ia ilegal. Am avut copii în ea, au venit şi au spart uşa cu ciocanul şi au speriat copii. De noi au tras ca să ne scoată afară. Nu are dreptate şi nu ar trebui să ne evacueze. O să dormim în faţa porţii că nu avem unde să ne mai ducem”, a spus una dintre femeile care, la un moment dat, a fost la un pas de a se lua la bătaie cu o tânără din anturajul lui Păun. Tânăra venise la o dubă cu care ajunsese în zonă pentru a lua o bâtă de baseball, ceea ce a stârnit furia celor evacuate. Ţigăncile credeau că vor fi ciomăgite cu bâta respectivă, dar nu s-a întâmplat aşa, jandarmii prezenţi în zonă aplanând conflictul, bâta fiind dusă totuşi în casa care face obiectul evacuării silite.

Păun are decizie judecătorească

Considerat cap al lumii interlope din oraş în urmă cu un deceniu şi ceva, când a fost implicat în bătăi cu săbii în plin centrul municipiului, Coco Păun luptă cam de tot atâta timp pentru a deveni proprietar pe imobilul respectiv. El spune că s-a judecat cu familia de romi şi a câştigat printr-o hotărâre judecătorească dreptul de proprietate. Aşa se şi explică prezenţa unui executor judecătoresc la scandalul de ieri, acesta fiind obligat să pună în aplicare sentinţa magistraţilor.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: