Focar de rujeolă în comunitatea de romi din Scoarţa

Nu mai puțin de 70 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Gorj în primele trei luni ale anului, arată un raport al Direcției de Sănătate Publică Gorj. Cele mai multe au fost în luna martie - 43, față de 16 în ianuarie și 11 în februarie. Primul focar de rujeolă a izbucnit la Şcoala Generală Vlăduleni din Bălteni, aici fiind înregistrate zece cazuri. Cel de-al doilea focar de rujeolă a izbucnit în luna martie în comuna Scoarţa, în comunităţile de romi din satele Budieni şi Pişteştii din Deal. Focarul din această comună este încă în evoluţie. Cât priveşte varicela, anul acesta a izbucnit un singur focar, la Grădiniţa „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu, acesta fiind şi acum în evoluţie.

Tot în judeţul Gorj au mai fost înregistrate nouă cazuri de sifilis, cinci cazuri de hepatită, 13 cazuri de salmonella, nouă cazuri de scarlatină, două cazuri de gonoree şi o suspiciune de Boală Lyme. „La nivelul anului 2016 am avut o acoperire vaccinală bună pentru vaccinul împotriva tuberculozei, împotriva hepatitei B şi mai scăzută pentru vaccinarea împotriva rujeolei, rubeolei, aici fiind o acoperire vaccinală de 51%. La începutul anului 2017 şi această vaccinare a crescut la 88%, fiind recuperaţi copiii restanţieri şi copiii din populaţia romă care nu erau vaccinaţi”, a declarat Elena Sfârlează, directorul adjunct al DSP Gorj.

Reprezentanţii DSP Gorj au mai precizat că în ceea ce priveşte focarele de boli transmisibile, predomină infecţiile respiratorii, bolile diareice acute şi varicela.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: