Vreme schimbătoare în următoarele ore

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru vestul şi sudul Transilvaniei, sudul Banatului, sud-vestul Moldovei, precum şi în jumătatea de nord a Olteniei şi a Munteniei. Avertizarea va intra în vigoare la ora 12.00 şi va fi valabilă până la ora 23.00. Şi în Bucureşti vor i faverse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

 
Potrivit ANM, marţi, între orele 12.00 şi 23.00, în vestul şi sudul Transilvaniei, în sudul Banatului, în sud-vestul Moldovei, precum şi în jumătatea de nord a Olteniei şi a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. ”Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse şi în restul ţării”, a transmis ANM.

Meteorologii precizează că în Bucureşti vremea se va menţine călduroasă. ”Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi vor fi înnorări trecătoare şi va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade”, a mai transmis ANM.

Vizualizări: 3,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: