Dulceață de piersici – rețetă rapidă

Ingrediente: 1,5 kg de piersici; 1 kg de zahăr; zeama de la o lămâie și jumătate; o jumătate de lămâie tăiată în felii subțiri.

Mod de preparare: Piersicile se spală, se șterg cu un șervețel de hârtie și se taie în felii subțiri, după care în cubulețe. Într-un vas mare și încăpător se pun fructele împreună cu zahărul, feliile și zeama de lămâie, se acoperă cu un capac și se lasă totul pentru câteva ore, minim 2 ore.

În acest timp, piersicile își lasă zeama delicioasă. Vasul cu fructe se pune la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ o oră, timp în care se amestecă regulat, odată ce dulceața începe să fiarbă.

După o oră, dulceața de piersici se ia de pe foc și se acoperă cu un prosop de bucătărie umed, dar bine stors, și se lasă să se răcească pentru aproximativ o oră. În acest timp, siropul dulce prinde culoare, iar fructele absorb siropul și se confiază. Vasul cu dulceață se pune din nou la fiert pentru aproximativ 15 minute din momentul fierberii, timp în care se amestecă în continuu.

Dulceața de piersici este gata. Se lasă să se răcească, după care se trasnferă în borcane curate și sterilizate și se mută în cămară.

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: