Fondul Proprietatea, acuzat că aduce prejudicii CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a reacţionat după ce un reprezentant al Fondului Proprietatea, care este acţionar minoritar al companiei, a lansat în spaţiul public afirmaţii de natură să inducă faptul că societatea s-ar afla la un pas de faliment. CEO susţine, într-un comunicat, că FP a adus prejudicii grave producătorului de energie.

CE Oltenia susţine că are o situaţie stabilă din punct de vedere financiar, solvabilitatea şi lichiditatea situându-se în limite normale. „Având în vedere declaraţiile Fondului Proprietatea făcute în spaţiul public, prin care îşi exprima îngrijorarea faţă de situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, respectiv că «s-ar afla la un pas de faliment», considerăm că astfel de mesaje aduc prejudicii grave societăţii”, arată CE Oltenia.

Reacţia vine după ce managerul FP a spus despre CE Oltenia că este la limita supravieţuirii. „Dintre toate companiile la care suntem acţionari, suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Am văzut că preţurile mari din energie de anul trecut au ajutat, însă sunt la limita dintre a supravieţui sau nu ca şi companie”, a declarat miercuri, într-o întâlnire cu presa, Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea.

Profit uriaş în ianuarie

Complexul Energetic Oltenia susţine însă că a avut în ianuarie un profit de 10 milioane de euro. „La această dată, societatea nu înregistrează datorii restante faţă de bugetul consolidat al statului şi a achitat toate obligaţiile financiare către furnizori şi instituţiile bancare, conform prevederilor contractuale şi estimează un profit pentru anul 2017 de circa 200 milioane lei şi pentru ianuarie 2018 de circa 44 milioane lei, având contracte de vânzare a energiei electrice încheiate inclusiv pentru anul 2019”, arată CE Oltenia.

Compania la care Fondul Proprietatea deţine circa un sfert din acţiuni arată că băncile au trecut societatea din categoria de performanţă financiară D în categoria de performanţă financiară A. „CE Oltenia asigură partenerii comerciali şi financiari că declaraţiile Fondului Proprietatea mai sus menţionate nu corespund realităţii, considerându-le nefireşti, în condiţiile în care sunt făcute de un acţionar al Complexului Energetic Oltenia”, concluzionează compania.

Vizualizări: 2,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: