Număr dublu de opriri accidentale la grupurile energetice

CE Oltenia nu mai poate amâna realizarea unor lucrări de investiţii şi reparaţii. Numărul întreruperilor în funcţionarea grupurilor energetice a crescut îngrijorător în ultimii ani. Şi utilajele din minerit sunt oprite tot mai mult din cauza defecţiunilor apărute.

Dacă în 2016 au fost 44 de întreruperi accidentale la grupurile energetice ale termocentralelor din Complexul Energetic Oltenia, în 2017 au fost 82. Numărul de ore de întrerupere a crescut şi el de la 3.464 la 4.350. „În anul 2017, din cele 82 de opriri accidentale, 53 au fost reprezentate de spargeri ale cazanelor. Frecvenţa medie a opririlor accidentale în 2017 a fost de una la 4-5 zile, iar durata medie a unei întreruperi a fost de 53 de ore”, se arată într-un document al companiei.

Şi pe partea minieră au fost întreruperi accidentale care au cumulat 85.939 ore. Principalele cauze ar fi: uzura utilajelor, defectarea unor motoare uzate, repararea în mod repetat a unor piese de schimb din lipsa fondurilor pentru achiziţionarea unora noi.

Complexul Energetic Oltenia concluzionează că unele investiţii nu mai pot fi amânate. „Se poate concluziona că, fără efectuarea unor investiţii şi a unor lucrări de reparaţii la capacităţile de producţie, starea acestora va continua să se înrăutăţească. Din aceste motive, în perioada 2018-2020, se va pune accent pe realizarea cât mai multor lucrări pentru reabilitarea capacităţilor de producţie, lucrări ce vor fi finanţate atât din fonduri de investiţii, cât şi din fonduri aferente activităţii de producţie”, se arată în documentul CEO.

Vizualizări: 3,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: