Fost director, la munca de jos pentru a fi eliberat din arest

Zi cu emoții pentru un fost director de la Pitești al Oficiului pentru Protecția Consumatorului, acuzat de fapte de corupție și condamnat anul trecut în februarie la 3 ani de pușcărie. Dan Cristian Libertatu a executat mare parte din pedeapsă la Penitenciarul Târgu Jiu, iar acum a cerut instanțelor de judecată să fie pus în libertate, întrucât a executat partea din perioada de detenție în care era obligat să stea după gratii. El a formulat inițial o solicitare către Judecătoria Târgu Jiu și a obținut câștig de cauză, dar verdictul a fost contestat de către procurorii DNA. Libertatu a muncit în penitenciar pentru a câștiga cât mai multe zile care să îi permită eliberarea înainte de termen, marţi vorbindu-i despre acest lucru și judecătorului de caz, în încercarea de a-l convinge că DNA nu are motive să ceară păstrarea lui în continuare după gratii.
Fostul director a mărturisit că a fost gunoier și în fiecare dimineață la ora 5.00 era cel care făcea curățenie peste tot, doar din dorința sinceră de a ajunge cât mai repede la soția și copiii care îl așteptau acasă. „Am ieșit la muncă în fiecare dimineață la ora 5.00. Nu m-a obligat nimeni, am făcut lucrul acesta conștient că voi redeveni liber mai repede. Am golit toate coșurile de gunoi de fiecare dată, mi-am făcut treaba așa cum trebuie gândindu-mă că am acasă o soție și copii la care vreau să mă întorc. Am pregătirea necesară pentru a munci după ce voi fi pus în libertate pentru a-mi întreține familia și de aceea vă rog domnule președinte să respingeți contestația depusă de DNA”, a menționat Libertatu. El a câștigat peste 100 de zile drept recompensă pentru munca depusă, reușind să fie acasă mult mai devreme, instanța respingând contestația DNA.
Fostul director a fost condamnat în dosarul în care Cornel Penescu a primit 5 ani de pușcărie pentru că a mituit mai mulți arbitri din fotbalul românesc. Afaceristul i-ar fi dat însă 4000 de euro și lui Libertatu pentru a afla din timp despre eventuale controale sau pentru ca inspectorii OPC să nu sancționeze lanțul de magazine PIC pe care acesta îl avea la Pitești și în alte orașe.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: