Fost ministru al Sănătăţii, premiat la UCB

Fostul ministru al Sănătăţii, Mircea Beuran, președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. „Îl consider unul dintre cei mai buni chirurgi din România, cu rezultate relevante nu numai în plan naţional, ci și în plan internaţional și, în același timp, Gorjul are o obligaţie morală faţă de el, pentru că este originar din zonă, din Bumbești Jiu, a făcut școala la Târgu Jiu, a făcut practică pe timpul studenţiei la Târgu Jiu și intră în galeria personalităţilor pe care noi le recompensăm moral pentru întreaga lor activitate”, a declarat președintele Senatului UCB, Adrian Gorun.

Mircea Beuran a mulţumit pentru distincţia primită. „Ca orice titlu pe care îl primești, mic sau mare, în primul rând realizezi că în memoria oamenilor nu ești uitat, că lumea se interesează, și așa cum este și frumos, se interesează cei de unde ai plecat, deci cei de acasă, și lucrul acesta mă onorează, mă face să gândesc că oamenii în continuare te iubesc, că ţin la tine și lucrul acesta nu se va reflecta decât în actele medicale prin care eu pot să-i ajut în continuare, așa cum am făcut-o și până acum”, a spus Beuran.

Senatul UCB a mai acordat titlul de Doctor Honoris Causa rectorului Universităţii „Constantin Stere” din Chișinău, prof. univ. dr. Gheorghe Avornic, președinte al Uniunii Juriștilor din Republica Moldova și vicepreședinte al Uniunii Internaţionale a Juriștilor. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: