Cu cât vinde Romsilva lemnul de foc

Regia Națională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a pus pe piață direct către populație circa 876.000 de metri cubi de lemn de foc „la un preț foarte bun”, iar până la sfârșitul anului va depăși un milion de metri cubi, a declarat, joi, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, Ciprian Pahonțu.

„Față de anul 2016, am mărit cu 20% cantitatea de lemn de foc pe care am pus-o direct pe piață către populație. Până la această dată 876.000 de metri cubi, iar până la sfârșitul anului peste un milion de metri cubi de lemn de foc vom pune pe piață direct către populație. Noi avem un preț foarte bun. La data actuală, pentru cei 876.000 de metri cubi este de 151 de lei/metrul cub luat la drum forestier sau depozit Romsilva. Evident că Romsilva nu poate asigura întreg necesarul de lemn de foc din România, dar cel puțin contribuția noastră se va mări substanțial din 2018, ca urmare a schimbării cadrului legislativ”, a precizat șeful regiei.

Pahonțu susține că, din 2018, pe noul cadru legislativ, Romsilva va pune pe piață pentru populație aproape patru milioane de metri cubi de lemn. (A.A.)

Vizualizări: 3,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: