Fost prefect de Gorj, fugit de la locul accidentului

O lună de zile va trebui să renunţe la şofat fostul prefect Gheorghe Caralicea Mărculescu dacă se confirmă acuzaţiile pe care i le aduce o tânără din municipiu, care susţine că ieri după-amiază a fost accidentată uşor de acesta pe o trecere de pietoni din oraş. Martor a fost prietenul tinerei, cei doi depunând plângere la Poliţie, motiv pentru care a fost deschis un dosar penal, fostul prefect dispărând de la locul evenimentului rutier, oamenii legii încercând să-i dea de urmă.

Dorina Ghimiş a depus plângere la Poliţia Rutieră Gorj împreună cu prietenul său, Iulian Budulan, fost secretar general al Federaţiei Naţionale a Muncii, condusă de Constantin Creţan, alături de care a şi participat la mai multe mitinguri la Târgu Jiu în cursul anului 2010. Ghimiş a reclamat faptul că a fost accidentată pe o trecere de pietoni, aceasta menţionând că şoferul nu şi-a recunoscut vina şi a plecat mai departe, după ce i-a adresat o înjurătură. „Am vrut să traversez pe trecerea de pietoni, a ieşit un autoturism din partea stângă, şoferul s-a asigurat doar în dreapta şi, apoi, efectiv m-am trezit cu maşina în mine. Am apucat să pun mâinile pe capotă, după care el a oprit puţin mai încolo. M-am lovit la un picior, dar nu am căzut pentru că a apucat prietenul meu să mă tragă la timp. Apoi el ne-a tras o înjurătură şi şi-a văzut de drum”, menţionează victima.

Iulian Budulan afirmă, la rândul său, că l-a recunoscut la volan pe fostul prefect Caralicea, precum şi autoturismul pe care acesta îl conduce de aproape un deceniu prin oraş. Acesta menţionează că a decis să depună plângere după ce Caralicea i-ar fi adresat înjurături. „Venea cu oarece viteză din intersecţia situată în apropiere, l-am recunoscut ca fiind dl Caralicea. A atins-o cu oglinda pe prietena mea, după care a oprit mai încolo. Atunci l-am întrebat de ce ne calcă pe trecerea de pietoni, el ne-a tras o înjurătură şi a plecat. Putea fi un copil în locul nostru şi de aceea am decis să depunem plângere”, declară Budulan.

Caralicea neagă categoric

Gheorghe Caralicea Mărculescu s-a prezentat aseară la Poliţia Rutieră, unde a dat o declaraţie în care a negat orice implicare a sa în evenimentul rutier pentru care a fost reclamat. Acesta a adus cu el inclusiv maşina pe care o conduce, pentru a arăta că praful de pe ea este intact. 

„Nu este nimic adevărat. Nu am lovit pe nimeni, nu am înjurat pe nimeni. De altfel, se şi vede, maşina are inclusiv praful pe ea şi nu cred că voi avea eu vreo problemă. Cel care m-a reclamat mă cunoaşte, eu sunt prieten cu tatăl lui, fratele lui îmi este student, iar despre el nu pot decât să spun că era băut atunci când a reclamat că aş fi comis eu vreun accident”, a menţionat Caralicea.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Ionuţ Tică, declară, la rândul său, că poliţiştii fac verificări în prezent pentru a stabili identitatea conducătorului auto, şoferul urmând să fie sancţionat cu până la cinci puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Cine e Gheorghe Caralicea Mărculescu?

Gheorghe Caralicea Mărculescu a fost primar al municipiului Târgu Jiu în 1990, iar până în 1996 a fost prefect al judeţului Gorj din partea PDSR. Ulterior el a condus filiala judeţeană a Partidului Conservator, a fost în fruntea PNG Gorj şi, în 2008, a candidat pentru un post de parlamentar pe listele PRM, după care s-a retras din politică. El a fost implicat în ultimii ani în mai multe anchete penale, fiind acuzat că ar fi încasat taxe de la sute de studenţi din Târgu Jiu contra eliberării unor diplome false, împotriva sa nefiind pronunţată până în prezent vreo sentinţă definitivă.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: