Coco Păun şi ţiganii, scandal pe palat în Meteor

Fostul cap al lumii interlope din municipiu, Coco Păun, a ajuns acum la cuţite cu o familie de romi din cartierul Meteor, disputa fiind generată de un palat pe care îl revendică ambele părţi. Ţigăneala a fost ieri ca la uşa cortului, romii susţinând că imobilul este al lor, în timp ce Păun a invocat faptul că este cumpărător de bună credinţă, un executor judecătoresc venit acolo să le permită romilor să intre în palat plecând cât a putut de repede pentru că aceştia deja petrecuseră şi revelionul în clădirea cu pricina.

Pentru Mihai Tănase şi familia acestuia problemele cu palatul de pe strada Jiului există de peste un deceniu, cam de când clădirea a şi fost finalizată. Ieri romii urmau să fie băgaţi în palat e către un executor judecătoresc, asta în condiţiile în care romii sunt deja acolo de câteva zile fără să aştepte ca executorul să îşi facă munca. Echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie au venit ieri în Meteor pentru a preveni eventuale incidente, mai ales că romii ameninţau că îşi vor apăra proprietăţile cu securile, Păun venind în mijlocul acestora doar cu doi avocaţi.

Palatul este situat pe malul Jiului, iar proprietarii săi de la începutul anilor 90 susţin că sunt victime ale unui împrumut cu camătă pe care l-ar fi luat de la Păun. „Coco Păun tu să faci trafic de carne vie în alt loc, nu aici, du-te la interlopii tăi că nu e locul tău aici”, cam aşa a fost primit ieri cel care revendică locuinţa romilor. Cu telefoanele mobile setate pe înregistrare video, romii au făcut o „atmosferă” care l-a ţinut la distanţă pe cel care le vrea palatul, aceştia susţinând că ei sunt victime. „E casa la care eu am cărat pietre din Jiu cu poala ca s-o facem. E făcută cu bani de la părinţii mei, numai noi ştim cât am muncit pentru ea. Coco ne-a dat cu împrumut 125 de milioane în 1999, i-am dat banii şi i-am mai plătit şi 900 de milioane ca dobândă şi tot nu e mulţumit. Când a intrat el aici noi aveam trei maşini scumpe în curte. De pe pereţi ne-a dat jos tot ce aveam noi, ne-a luat inoxurile, ne-a făcut pagube de nu mai ştim nici noi valoarea”, spunea Marinela Mihai.

Coco spune că e proprietar

Coco Păun a rămas calm tot timpul şi a stat pe trotuarul de peste stradă. Acesta a explicat cum stau lucrurile. „De fapt, eu sunt proprietarul de drept, dar eu stau în stradă, în timp ce ei stau în casa mea. Ei sunt violatori de domiciliu şi pentru asta au şi fost reclamaţi la poliţie şi sper ca lucrurile să se clarifice. E ca şi când dvs aţi pleca la mare şi, la întoarcerea din concediu, m-aţi găsi pe mine în casa care vă aparţine şi tot eu aş ţipa că sunt victima. Cam aşa stau lucrurile”, explica ieri Păun.

 „Nu e vorba de nici un împrumut la mijloc pentru că era imposibil aşa ceva. Pur şi simplu eu am cumpărat cu acte clădirea, vroiam să fac o pensiune acolo, am avut problemele pe care le-am avut la începutul anilor 2000 şi, atunci, ei s-au răzgândit, au întors-o şi au început să vorbească despre ce bani mi-ar fi dat ei mie. Nu e nimic real“, a mai spus.

Ambele tabere şi-au adus cu ele şi avocaţii, romii fiind reprezentaţi în instanţe de către Liliana Clima, fostul avocat al lui Marcel Ţundrea, gorjeanul care a făcut 12 ani de puşcărie pentru o crimă şi un viol pe care nu le-a comis. Coco Păun are şi el doi avocaţi de partea sa, aceştia explicând ieri că între clientul lor, bucureşteanca devenită proprietară al imobilului şi romii care nu se lasă scoşi din palat sunt pe rol mai multe procese, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: