Incendiu în gospodăria primarului din Teleşti

Primarul din Teleşti, Romulus Bîldea, a început cu stângul acest an. Aseară edilul s-a trezit cu grajdul de animale în flăcări. Acesta a încercat din răsputeri împreună cu vecinii să stingă focul, însă nu au reuşit decât să-l localizeze, să nu se extindă la locuinţă.

Liniştea satului Teleşti a fost spulberată aseară de un incendiu izbucnit în gospodăria primarului din comună. Oamenii au auzit strigăte de ajutor şi au ieşit din case să vadă ce s-a întâmplat. Mare le-a fost mirarea localnicilor când au văzut că tocmai primarul a dat de necaz. „Am auzit că striga cineva foc şi am ieşit afară. Am văzut zarvă mare la primar acasă şi am venit imediat sa-l ajutăm. Am crezut că i-a luat foc casa, dar grajdul de animale ardea. Am sărit cu găleţi , dar destul de greu a fost că apa e cam îngheţată. Am făcut noi ce am putut până au venit pompierii”, a spus un vecin.

În timp ce în curtea edilului era agitaţie mare, la poartă vecinii încercau să găsească o explicaţie pentru ce s-a întâmplat. Pentru că în Teleşti au fost frecvent incendii cu autori necunoscuţi, ei cred că nici primarul nu a scăpat de piroman. ”Aici e mâna cuiva. Cineva din sat e piroman. Aici lunar sau de două ori pe lună vin pompierii”.

Romulus Bîldea nu are nicio suspiciune cu privire la declanşarea incendiului pentru că totul s-a întâmplat chiar sub privirile lui. „Nu a dat nimeni foc. Nu am nici o suspiciune, că am văzut totul cu ochii mei. Eram lângă grajd când a luat loc. Totul s-a întâmplat de la un scurt circuit electric, că aveam curent tras în grajdul de animale. A luat foc dintr-o dată. Am luat eu stingătorul de la maşină, dar nu am reuşit mare lucru. Dacă nu aveam fâneţe în pod nu ardea aşa de rău. E bine că nu s-a întâmplat mai rău”, a declarat primarul din Teleşti.

         Pompierii s-au deplasat cu două autospeciale şi au reuşit să stingă incendiul fără ca acesta să se extindă la casă sau la restul anexelor gospodăreşti. ”Am intervenit cu două autospeciale. Când am ajuns la faţa locului incendiul se manifesta violent, l-am localizat ca să nu se extindă pentru că exista acest pericol, iar apoi l-am stins. Nu ştim valoare totală a pagubelor, iar împreună cu proprietarul încercăm să stabilim cauza incendiului”, şef gardă intervenţie Stelian Bălaşa.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: