Fostul rector al UCB vrea în partidul lui Ponta

Luminiţa Popescu, fostul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, anunţă că se va înscrie în Partidul Pro România, formaţiunea politică condusă de Victor Ponta. Popescu spune că nu se simte reprezentată de alte organizaţii politice şi că a ales Pro România având o simpatie pentru Sorin Cîmpeanu şi Victor Ponta. Fostul rector al UCB a fost prezent vinerea trecută la şedinţa partidului de la Craiova, în cadrul căreia deputatul de Gorj Alin Văcaru a fost desemnat secretar general al Pro România.   

Rep: Aţi fost prezentă la şedinţa de la finalul săptămânii trecute a liderilor Pro România care s-a desfăşurat la Craiova. V-aţi înscris în această formaţiune politică?

Luminiţa Popescu: Am participat la întâlnirea cu liderii acestui proiect politic care se numeşte Pro România, respectiv domnul Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, şi alături de mine au mai fost şi alte persoane din ţară, cred că au fost toate judeţele reprezentate. Am simţit că s-au adunat acolo oameni care fie se simt nereprezentaţi de partidele care sunt acum prezente în viaţa publică, fie sunt dezamăgite de acestea. Nu a fost o întâlnire politică, a fost mai degrabă organizatorică, în care oamenii şi-au exprimat încrederea, entuziasmul faţă de acest proiect politic care ar putea deveni o alternativă la partidele politice existente în România. Încă nu m-am înscris, înscrierea se face deocamdată online, pentru că nu putem vorbi deocamdată de înscrierea în partid, pentru că nu este înregistrat. Încă nu m-am înscris online, dar o voi face.

Rep.: De ce Pro România şi nu altă organizaţie politică?

L.P.: Nu mă simt reprezentată de alte partide şi pentru că am încredere în cei care acum încearcă să coaguleze pe lângă ei acest proiect, respectiv Sorin Câmpeanu şi Victor Ponta, pe care îi cunosc. Nu m-am dus acolo pentru funcţii, pur şi simplu a fost o întâlnire la care m-am dus din proprie iniţiativă, din simpatie pentru cei doi lideri, Sorin Cîmpeanu şi Victor Ponta. Nu vizez nicio funcţie.

Rep.: Cine a mai fost prezent de la Gorj?

L.P.: Nu l-am cunoscut din sală decât pe Alin Văcaru. Au fost destul de mulţi din Gorj, din Motru foarte mulţi, dar n-aş putea să spun că în sală au fost persoane pe care să le cunosc.

Rep.: Mai credeţi în politică?

L.P.: Discuţia cu politica este o discuţie interminabilă. A crede în politică nu se poate răspunde cu da sau nu. E un răspuns destul de complicat. Viaţa politică este, poate, mai complicată decât viaţa noastră, dar, din păcate, politicienii fac agenda publică, iau decizia pentru noi toţi.

Vizualizări: 2,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: