Fotbalist de la Pandurii devenit cântăreț de muzică populară

Un tânăr din Mehedinți care a fost la un pas să prindă echipa „mare” a Pandurilor a început să cânte muzică populară și să și câștige mai bine decât din fotbal, asta după ce echipa din Târgu Jiu s-a debarasat de el într-un moment neașteptat de acesta.

Cosmin Bîrlan nu a renunțat însă definitiv la ideea de a deveni fotbalist într-o bună zi. E dispus oricând să renunțe la microfon pentru a bate mingea pe teren dacă vreo echipă se arată interesată de el, până atunci continuând să cânte alături de Niculina Stoican sau de Marian Medregoniu, de exemplu. „Cred că în fotbal aveam multe de spus. Am ambiție și dăruire. Mereu am muncit. Nu a fost un cantonament în care să ies al doilea. Trebuie însă să ai și un „spate” pentru a reuși chiar și în fotbal, iar eu nu l-am avut. Câștig mai bine din muzică, e clar, dar nu pot să nu mă gândesc la fotbal. Mă uit la un meci și văd colegi de-ai mei jucând acolo, iar eu sunt în fața televizorului”, mai spune Bîrlan.

Lăsat acasă de Pandurii

Cosmin Bîrlan are 21 de ani și de mic copil se visa să devină fotbalist, Universitatea Craiova fiind echipa sa de suflet. În ediția trecută a campionatului Ligii I el a fost testat de cei de la Pandurii și a fost chemat inclusiv la un cantonament al echipei în Turcia. Nu a mai prins însă cantonamentul și de aici i s-a schimbat toată viața. „Visul meu a fost ca de mic să ajung să joc fotbal. Dar se pare că în fotbalul românesc nu ține doar de tine dacă poți juca fotbal, ține și de alți factori. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a lăsat și altă calitate, aceea de a cânta la lume și o pot face și bine. Am fost în cantonament cu Pandurii la Izvorani, luasem testele, toți spuneau că sunt mulțumiți de mine, m-au pus să îmi fac pașaportul la urgență că mergeam în Antalya și cu câteva ore înainte de a pleca m-au sunat și mi-au spus că trebuie să meargă altcineva în locul meu. Nu vă dați seama ce a fost la mine acasă când le-am spus că nu m-am mai urcat în avion. A fost o mare dezamăgire, mai ales că nu am primit nicio explicație pentru asta”, spune Bîrlan.

O nuntă cât un contract

Tânărul se pricepe însă nu doar să lovească mingea cu talent. Știe să cânte, iar lucrul acesta l-a descoperit după ce a lăsat deoparte fotbalul. Un vecin de-al său l-a chemat la o nuntă și de acolo a început totul, acum ajungând să câștige la o singură cântare cât contractul pe care îl avea încheiat cu cei de la Pandurii. „Părinții mei trebuiau să meargă la o nuntă la care trebuia să cânte și Petrică Nicoară Sârbu, un saxofonist din Timișoara. E un om foarte bune care m-a ajutat enorm. La acea nuntă socru mic era un vecin care știa că eu cântam prin curte. La nuntă m-a luat de mână și m-a prezentat lui Petrică Nicoară Sârbu. I-a plăcut de mine și așa a început totul”, afirmă cântărețul – fotbalist.

Vizualizări: 9,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: