Fotografiile gorjeanului Ionel Scăunaşu, expuse la Dubai

Artistul fotograf gorjean Ionel Scăunaşu a inaugurat recent, la Târgu Jiu, expoziţia de fotografie „Anotimpul tăcerilor”, care a fost vernisată săptămâna trecută la Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”. Fotografiile cu operele ce compun ansamblul monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu au ajuns în week-end şi la Dubai, fiind expuse la Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai.

O mare parte dintre fotografiile spectaculoase, în care artistul fotograf gorjean Ionel Scăunaşu a surprins operele lui Constantin Brăncuşi de la Târgu Jiu în toate anotimpurile, au fost expuse la Pavilionul României Expo 2020 Dubai. Vizitatorii acestei expoziţii au putut admira, cu ocazia Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi, ipostaze inedite cu Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit, surprinse prin obiectivul aparatului de fotografiat al artistului gorjean Ionel Scăunaşu. „Fericit să vă anunț că "Anotimpul Tăcerilor" a ajuns în...Dubai, iar fotografiile mele pot fi admirate de #ZiuaNationalaBrancusi la Pavilionul României Expo 2020 Dubai, grație colaborării dintre Muzeul Național "Constantin Brâncuși" şi Pavilionul României Expo 2020 Dubai. Mulțumiri speciale managerului, Denisa Șuță!”, a anunţat artistul pe pagina personală de facebook acest eveniment inedit care a fost prezentat şi pe pagina celor de la Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai, cei care au organizat mai multe evenimente de acest gen în parteneriat cu Muzeul Național "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, pentru a marca astfel ziua de 19 februarie,  „Ziua Brâncuși”.

Cu această ocazia s-au organizat două astfel de evenimente: „Brâncuși văzut în 145 de portrete” și expoziţia artistului gorjean Ionel Scăunaşu, „Anotimpul tăcerilor”. Primul proiect, intitulat „Brâncuși văzut în 145 de portrete”, a făcut obiectul unui concurs internațional de arte vizuale, destinat elevilor și studenților din cadrul unităților de învățământ cu specializare arte plastice, fiind derulat în anul 2021, în colaborare cu Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" Târgu Jiu. „Cele 145 de lucrări selectate, reprezentând portrete ale sculptorului Constantin Brâncuși, au fost realizate în tehnici clasice și digitale de către tinerii din liceele și facultățile de profil atât din țară, cât și din străinătate”, au anunţat organizatorii pavilionului de la Dubai, care au prezentat şi expoziţia artistului gorjean Ionel Scăunaşu: „Anotimpul tăcerilor, cel de-al doilea eveniment propus pentru a celebra ziua dedicată maestrului Constantin Brâncuși, cuprinde numeroase lucrări fotografice ale artistului fotograf Ionel Scaunaşu, care surprind renumitele opere „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului”, „Coloana Infinitului”, în cele 4 anotimpuri pe parcursul mai multor ani”.


Expoziţia de fotografie "Anotimpul tăcerilor" poate fi vizitată la Târgu Jiu, până la finalul lunii februarie, la Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

Expoziția ,,Anotimpul Tăcerilor” este cea de-a 5-a expoziție personală a artistului fotograf Ionel Scăunașu, anterior fiind organizate alte două expoziţii la Târgu Jiu, în Parcul Coloanei și la Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu”, la Drobeta Turnu Severin şi Ramnicu Vâlcea, dar şi o participare la Expoziția colectivă de la Roma.

Galerie foto







Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: