Francisca Pasăre, eleva de 10 de la Dragoteşti, vrea o carieră în IT

 Francisca Pasăre, eleva de clasa a VIII-a care a reuşit să surprindă pe toată lumea după ce a luat media 10 la Evaluarea Naţională, este o fată extrem de ambiţioasă care îşi doreşte o carieră în IT. Primarul şi profesorii din localitate au numai cuvinte de laudă la adresa adolescentei, singura de altfel din mediul rural care a obţinut o astfel de medie. Primarul Vili Pasăre o laudă pe tânără, dar şi pe profesorii acesteia, şi ei tineri de perspectivă.

Doar nouă elevi din Gorj au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, surpriza din acest an fiind o fată din comuna Dragoteşti, Francisca Pasăre, elevă a Şcolii Gimnaziale „Ion Vâlceanu”. Eleva este o nepoată de-a primarului Vili Pasăre şi este extrem de silitoare. Fata vrea să studieze la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, iar pe viitor îşi doreşte o carieră în IT. „Am studiat pentru că mi-am dorit să fie bine, însă nu mă aşteptam la 10; am fost foarte surprinsă. Părinţii mei sunt oameni simpli, mama vânzătoare, iar tata lăcătuş”, declara Francisca Pasăre, care nu a făcut o oră de meditaţii.

Laude pentru dascăli

Primarul Vili Pasăre spune că de apreciat pentru performanţa fetei sunt şi profesorii, în special profesoara de limba română şi dascălul de matematică, ambii tineri şi de perspectivă. „Profesoara de limba şi literatura română are numai un an de când este în şcoală, dar săptămânal, de două ori pe săptămână, Diana Pătraşcu, făcea pregătire cu elevii. Este un avantaj pentru copiii care vor să înveţe. Este tânără şi a fost eficientă şi pentru copii. De lăudat este şi profesorul de matematică, profesorul  Lăutaru, băiat tânăr, sub 30 de ani, ar fi în cărţi să plece undeva în Arad, este titular la Şcoala Dragoteşti, un om deosebit”, a declarat Vili Pasăre, primarul din Dragoteşti.

Premiaţi în bani

De altfel, Francisca Pasăre este şi una dintre elevele care a beneficiat de un sejur la mare alături de ceilalţi colegi de-ai ei premianţi. Consiliul Local Dragoteşti urmează să-i premieze în bani pe cei zece premianţi ai comunei. „Eu întotdeauna am crezut în tineret şi aceşti profesori au demonstrat că se poate şi la o şcoală de la ţară să-şi facă datoria. Eu le-am oferit tuturor premianţilor de la clasa a VII-a şi a VIII-a un sejur la Eforie Nord şi toţi cei care au obţinut rezultate bune vor fi premiaţi de Consiliul Local. Avem o sumă de 7.000 de lei pe care le-o vom împărţi copiilor”, a mai spus Vili Pasăre, primarul din Dragoteşti.  

Galerie foto


Vizualizări: 4,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: