Funcţie în SMEO cu dedicaţie pentru Ruşeţ

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) organizează o conferinţă sâmbătă, 4 octombrie, cu prilejul căreia Ion Ruşeţ va fi ales preşedinte executiv al sindicatului. Preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe, a confirmat pentru un post local de televiziune că Ion Ruşeţ va fi noul preşedinte executiv al sindicatului. Liderul sindical Constantin Mitrescu a catalogat „promovarea“ lui Ion Ruşeţ drept o umilinţă.

Interesant este că Gabriel Căldăruşe ştie deja rezultatul votului membrilor de sindicat. Tot sâmbătă vor fi aleşi şi patru secretari. Pentru aceste posturi se pot înscrie şi alţi membri, dar funcţia de preşedinte executiv este dedicată lui Ion Ruşeţ. Surse din cadrul sindicatului susţin că întreaga şedinţă va fi o mascaradă, fiind stabilite deja toate numele pentru posturile ce urmează să fie ocupate.

Liderul de la Mentenanţă din cadrul SMEO, Gheorghe Peptan, a explicat într-o emisiune TV de ce va primi Ion Ruşeţ funcţie la sindicat. „Nu avem oameni pregătiţi la nivelul SMEO care să negocieze contractul colectiv de muncă. Oamenilor le trebuie drepturile care s-au pierdut“, a susţinut acesta. Alte surse spun că Ion Ruşeţ nu are de gând să participe la vreo negociere cu administraţia CEO, în cazul în care va fi vreuna, pentru că ştie de acum rezultatul: va obţine nimic pentru mineri şi energeticieni. Ba mai mult, ar putea chiar să fie obligat să cedeze din drepturi.

„Se face dovada că Ruşeţ e terminat”

Fostul său coleg din FNME, Constantin Mitrescu, spune că aceasta este singura şansă a lui Ruşeţ să mai ocupe o funcţie în sindicat. Mitrescu spune că Ruşeţ nu ar primi niciodată votul oamenilor pentru o funcţie sindicală. „Se face dovada că Ruşeţ e terminat. Se umileşte în ultimul hal să aibă un post în spatele unui lider fabricat, aşa cum e Gabriel Căldăruşe. L-au luat pe Ruşeţ ca să-i înveţe cum să cheltuiască banii, pentru că la asta e specialist. În rest e bun numai de trădări. Cât despre contractele de muncă, Ruşeţ a plagiat contractele de la Rovinari. Asta ca să ştie cei care l-au luat pentru că ei nu au specialişti. Că aşa a zis un lider, că l-au luat că nu au specialist“, a spus Mitrescu.

El a mai adăugat că, într-o discuţie cu un adjunct şef de departament de la Rovinari, acesta i-ar fi spus că Ruşeţ este o achiziţie pentru SMEO deoarece el i-a ajutat pe sindicaliştii din Turceni şi Mătăsari să aibă 5, respectiv 12 maşini. 

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: