Funcție pentru procurorul lui Ponta

Colegiul Parchetului European a validat, miercuri, cele șase propuneri de procurori europeni transmise de Ministerul Justiției, după finalizarea procedurii de selecție.  

Pe listă se află și Jean Uncheșelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe fostul parlamentar de Gorj, Victor Ponta, în dosarul Turceni-Rovinari. Ponta a fost achitat în primă instanță, pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani. Procesul s-a mutat la Curtea Supremă de Justiție, dar s-a suspendat  după o decizie a Curții Constituționale privind constituirea completurilor de judecată.

Între timp, Victor Ponta a anunțat că și-a găsit de lucru în străinătate, după ce a ratat accederea în parlament. Fostul premier a refuzat să spună în ce țară lucrează și pentru cine, menționând doar că este „dincolo de Giurgiu”.

Cei șase procurori delegaţi în România din partea Parchetului European sunt: Dana-Manuela Ana, Camelia-Elena Grecu, Constantin Irina şi Jean-Nicolae Uncheşelu - toți de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Dana-Cristina Bunea - de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi Florin Bogdan Munteanu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Parchetul European este condus de Laura Codruța Kovesi, fostul procuror șef al DNA.

Vizualizări: 2,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: