Câți bani primește un gorjean cu mașina avariată de grindină

Un șofer din Târgu Jiu a obținut despăgubiri în instanță pentru mașina avariată de grindină. Cum firma de asigurare a refuzat să achite reparațiile, bărbatul s-a adresat justiției. A câștigat daune materiale de aproape 11 mii de lei, în condițiile în care avea încheiată o poliță de asigurare CASCO.

O furtună puternică, însoțită de grindină de mari dimensiuni, a provocat stricăciuni la Târgu Jiu, în luna iunie a anului 2019. Câteva mașini au fost atunci avariate.

Unul dintre proprietari a deschis proces în instanță, în toamna aceluiași an, după ce firma de asigurare, unde avea încheiată polița CASCO, nu i-a plătit reparațiile BMW-ului. Este vorba de o sumă de circa 2.400 de euro.

După constatările făcute de inspectorul de daună, firma de asigurare l-a anunțat pe gorjean că oferta de despăgubire se limitează la suma de 1.295 lei, menționând că nu se aprobă vopsitoria elementelor avariate, deoarece „toate elementele prezintă avarii anterioare – zgârieturi”.

Șoferul a refuzat oferta de despăgubire, întrucât „era profund derizorie” și „mult diminuată” față de costurile reale de reparație pentru asemenea avarii. Și asta pentru că bărbatul achitase unui service, la care a fost trimis chiar de către firma de asigurare, suma de 2.397 de euro.

Proprietarul a insistat și a cerut asigurătorului RCA să respecte pe cât posibil suma oferită în devizul de reparație, însă nu a mai primit niciun răspuns, așa că a luat drumul instanței.

Asta în condițiile în care „îndoiturile provocate de grindină sunt poziționate pe întreaga caroserie a mașinii, într-o multitudine de puncte, iar refacerea și remedierea acestora implică desfacerea întregii caroserii și efectuarea de reparații prin interiorul acesteia”. Asta înseamnă costuri mult mai mari, mai ales că multe din lovituri „sunt vizibile doar cu o lampă specială de iluminare”.

Raportul de expertiză a făcut lumină în acest caz, arătând negru pe alb că „deformările și desprinderile de vopsea provin integral din evenimentul natural (grindină) din data de 09.06.2019”. 

„Admite în parte acţiunea și obligă pârâta Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA la plata către reclamant a sumei de 10.884,83 lei, reprezentând despăgubiri materiale. Obligă pârâta Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA la plata către reclamant a sumei de 3426 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, la finalul lunii ianuarie.

Sentința poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 5,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: