Fura copacii de pe proprietatea EMC Jilț

Un bărbat de 41 de ani din comuna gorjeană Mătăsari s-a ales cu dosar penal după ce ar fi tăiat ilegal mai mulți arbori şi ar fi sustras material lemnos de pe un teren cu vegetaţie forestieră situat pe raza comunei Mătăsari. 

“Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că bărbatul ar fi tăiat, cu un motoferăstrău, 10 arbori, de diferite dimensiuni, de esență salcâm, care nu prezentau marcă silvică, de pe un teren proprietate privată a EMC Jilţ Sud, din comuna Mătăsari, pe care i-ar fi transportat la domiciliu, cu un atelaj hipo”, arată IPJ Gorj.         

Materialul lemnos a fost lăsat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Motru, până la definitivarea cercetărilor, prejudiciul fiind în curs de estimare.

Totodată, motoferăstrăul şi atelajul hipo, folosite la săvârşirea infracţiunilor, au fost indisponibilizate de polițiști, până la definitivarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos. (A.A.)

Vizualizări: 2,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: