Oficial, a scăzut numărul de infecţii din Spitalul Judeţean

Numărul infecţiilor nosocomiale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a scăzut considerabil de la începutul anului până în prezent. Per total, la ora actuală sunt declarate 33 de infecţii nosocomiale în unitatea spitalicească şi alte 16 aduse de pacienţi din alte spitale. Acestea din urmă, precum şi infecţiile care apar pe Pediatrie sunt cel mai greu de ţinut în frâu, spun reprezentanţii spitalului.

Infecţiile nosocomiale sunt infecţii intraspitaliceşti care apar, cel mai adesea, din cauza unei igiene deficitare, dar şi a unor sterilizări şi dezinfecţii slabe. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost înregistrate 33 de infecţii nosocomiale, însă acestea au fost în scădere de la lună la lună. Vârful acestui an a fost în ianuarie, când mai mulţi copiii internaţi la Pediatrie au contactat Rotavirus. „Numărul infecţiilor nosocomiale a fost în scădere în lunile care au urmat, o scădere semnificativă în trimestrul II faţă de trimestrul I datorită măsurilor implementate de echipa de epidiomologi a Spitalului Judeţean. Ţinta noastră este aceea de a le reduce cât mai aproape de zero. N-am avut până acum cazuri de bacterii periculoase. Cele mai greu de stăpânit sunt infecţiile nosocomiale de la Pediatrie, din cauză că puţine mămici înţeleg să respecte măsurile de precauţie”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Cele mai severe infecţii nosocomiale apar în ATI, pentru că acolo sunt şi pacienţii cu imunitate foarte scăzută şi mult mai greu de tratat, spun medicii. „Noi luăm probe de pe toate tubulaturile şi din ATI şi ne asigurăm că dezinsecţia şi sterilizarea se face în mod corect. Am înregistrat şi 16 cazuri de infecţii ajunse la noi din alte spitale din judeţ, infecţii cu clostridium am avut anul acesta venite din alte spitale”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: