Furtuna care a făcut ravagii în Europa ajunge în România!

Furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța va aduce fenomene meteo severe și în România. În următoarele zile vremea se schimbă în România și apar noi fenomene extreme.

ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România, țara noastră urmând a se confrunta cu furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța.

Mai multe state din vestul și sudul Europei s-au confruntat în ultimele zile cu manifestări extreme ale vremii. Din păcate, pe lângă pagubele materiale, s-au raportat și victime iar cele mai afectate țări au fost Franța și Italia. Dacă în Hexagon au fost inundații puternice, în Italia s-au raportat distrugeri și chiar victime. O tornadă a răsturnat un tren de marfă, iar un om a murit după ce a căzut într-un râu umflat de ape.

În România, situația a fost calmă în ultimele zile și au fost temperaturi modeste. Treptat, valorile se vor apropia de 29 – 30 de grade Celsius, iar în scenă își vor face simțită prezența și fenomenele de instabilitate accentuată.

”Vremea din punct de vedere termic se va îmbunătăți în următoarele zile și până la sfârșitul lunii vom vorbi de temperaturi care vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dar această încălzire vine la pachet cu fenomene de instabilitate deosebit de accentuată. De duminică vorbim de 21- 29 grade și acest ecart va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 26 mai, când, cu mici variații de la o zi la alta, ecartul termic la nivelul maximelor se va situa între 19 grade până la 28 – 29 grade”, a spus șefa ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

De duminică, fenomenele severe se vor intensifica iar în jumătatea vestică vor cădea ploi abundente. Șefa ANM spune că în sud și în sud-est, deocamdată, manifestările vor fi mai rare.

Vizualizări: 1,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: