Furturi cu repetiție! Ce spargeri a dat un gorjean în Belgia

Un tânăr din județul Gorj și-a petrecut sărbătorile de iarnă după gratii, fiind acuzat de comiterea a șase furturi pe teritoriul Belgiei. Ionuț Cristian Pănescu are 31 de ani și locuiește în orașul Bumbești-Jiu.

Tânărul are de executat o pedeapsă de 40 de luni închisoare, fiind acuzat de jaf organizat de către autoritățile judiciare din Belgia. Pănescu a fost reținut dinainte de Crăciun, iar în ajun de Anul Nou judecătorii din Craiova au dispus arestarea preventivă pe 30 de zile, în vederea predării.

Potrivit mandatului european de arestare, Pănescu a făcut parte dintr-un grup organizat care acționa în orașe situate în apropiere de capitala Bruxelles. Furturile au fost comise la începutul anului 2019.

De pildă, în noaptea de 3/4 ianuarie 2019, tânărul din Sadu și alți complici au spart geamurile mai multor autoturisme, care se aflau în parcarea unui service Mercedes, sustrăgând 20 de faruri și trei airbaguri. Operațiunea s-a repetat pe 8 februarie, hoții reușind să fugă cu alte 14 faruri.

Furturile s-au mutat apoi într-un magazin de bricolaj. Gorjeanul și alte două persoane au sustras două bormașini, două burghie fără fir și 12 robinete, în valoare totală de circa 5.000 de euro. A doua zi au spart același magazin, dar în alt oraș. De acolo au sustras trei mașini de tuns iarba.

Tânărul a fost implicat într-un dosar penal și în Gorj. El a fost trimis în judecată pentru distrugere, dar procesul penal a încetat după ce partea vătămată și-a retras plângerea.

Pănescu și-a dat acordul pentru a-și ispăși pedeapsa în Belgia, un stat mic aflat în topul celor mai bune țări în care să trăiești, ca și calitate a vieții.

Vizualizări: 2,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: