Gorjean arestat pentru spargerea unor magazine de bijuterii

Curtea de Apel Timișoara a emis în ultima zi a anului trecut un mandat european de arestare pe numele lui Stephan N., un tânăr de 23 de ani născut în Târgu Jiu, acuzat de mai multe spargeri în Belgia.

Tânărul va sta 30 de zile în arest preventiv, timp în care vor fi făcute procedurile pentru punerea lui la dispoziția autorităților judiciare din Belgia.

Stephan N. este acuzat că, în perioada 2016-2019, împreună cu alte persoane, a sustras sau a încercat să sustragă bijuterii din incinta unor magazine, pentru care legea penală belgiană prevede pedeapsa peste 1 an.

Tânărul este acuzat de șase infracțini. O primă tentativă de spargere a fost pe 21 ianuarie 2015 la o bijuterie. După o nereușită, au urmat mai multe spargeri date timp de trei luni, toate la bijuterii din Antwerpen.

Cea mai recentă spargere, cea din septembrie 2019, este descrisă în solicitarea autorităților belgiene privind emiterea unui mandat european de arestare. “În perioada 11.09.2019 ora 22.53 și 12.09.2019 ora 03.17 a fost comisă o spargere în bijuteria Thwaini, în 2018 Antwerpen, Simonsstraat 4. Făptuitorii au intrat în bijuterie prin intermediul unei găuri făcute în peretele învecinat al proprietății nelocuite, cu numărul 2 și au încercat să șteargă urmele răspândind acid clorhidric în spațiul magazinului și pe uneltele de lucru folosite. S-a estimat un prejudiciu în valoare de 300.000 euro”, se arată în document.

Suspecții s-au deplasat la bijuteria Thwaini cu 2 vehicule pe data de 11 septembrie 2019. Au lăsat mașina la proprietatea vecină, iar pe 12 septembrie, în jurul orei 01.51, suspecții au intrat în spațiul magazinului de bijuterii Thwaini, prin intermediul găurii din perete, jefuind vitrinele cu bijuterii până la golire, până la ora 03.12.

“Înainte de comiterea spargerii, a avut loc o operațiune de recunoaștere în cadrul bijuteriei Thwaini, operațiune executată de către 3 membri ai grupării, pe data de 06.09.2019, între orele 11.52 și orele 12.00”, se mai arată în document.

Interesant este că, atunci când au mers în recunoaștere, cei trei suspecți - doi bărbați și o femeie - aveau cu ei și un copil în cărucior. “Cei trei suspecți din cadrul recunoașterii au intrat în magazin, însoțiți de un copil (o fetiță) într-un cărucior albastru, având suspect de multă atenție pentru sistemele de supraveghere (camere și senzori de mișcare) și față de mediul general al spațiului magazinului. Cei trei suspecți au încercat în mod neobservabil să observe spațiul magazinului, momente în care s-au uitat la aparatura de supraveghere din plafon. Suspecții au încercat să memoreze amenajarea magazinului și măsurile de supraveghere”, se arată în documentul de la instanță. (A.A.)

Vizualizări: 8,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: