Furturile continuă la Aninoasa. Poliția, chemată din nou la fața locului!

Polițiștii au fost sunați, din nou, de primarul comunei gorjene Aninoasa. Ilie Petroi a constatat, miercuri, noi furturi la stația de epurare din localitate. Hoțul ar fi desfăcut mai multe componente din fier vechi cu o cheie pe care a lăsat-o la fața locului. Nu e prima dată când criminaliștii fac verificări la sistemul de canalizare. În ultimii ani, acesta a fost furat bucată cu bucată, iar polițiștii anchetează furturile.

Din sistemul de canalizare realizat în satul Bobaia, din Aninoasa, au mai rămas doar conductele. Hoții au furat, în ultimii ani, pompele de canalizare, capacele din fier, sistemul de supraveghere și chiar gardul care împrejmuiește stația de epurare.

Miercuri, primarul a constatat că mai lipsesc și alte componente așa că a sunat, din nou, Poliția. Criminaliștii au venit iarăși la fața locului să ia probe.

"Am depus mai multe plângeri. Încă nu s-a finalizat ancheta. Primele furturi au fost în 2019. Au mai dispărut lucruri. O să facem o nouă evaluare a situației. S-a constatat că au fost sustrase mai multe capace de la sistemul de canalizare și două motoare cu accesorii cu tot, de la stația de epurare. Și sistemul de supraveghere. S-a spart ușa de la intrare, s-a sustras sistemul de supraveghere cu dispozitivul de stocare a imaginilor de la sistemul de canalizare", a transmis primarul din Aninoasa, Ilie Petroi.

În sat, toți localnicii știu de furturi. „S-a furat ca în codru acolo. Au venit și câte zece căruțe. Au plecat încărcate. Nu am știut ce au furat. Când am aflat, am anunțat și noi primăria”, a spus un localnic. „Noi am vrea să ne racordăm la canalizare, dar acum nu mai avem cum și stăm cu haznaua în curte”, a spus un alt localnic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj a confirmat că a fost deschis un dosar penal în urma furturile, iar cercetările se fac sub coordonarea unui procuror de la Parchetul din Târgu-Cărbunești.

Sistemul de canalizare a costat în jur de 300 de mii de euro, fonduri europene. Proiectul a făcut parte din unul mai amplu, în valoare de 2,5 milioane de euro, care a presupus și alte investiții în localitate. De când a fost finalizat sistemul și până în prezent, localnicii nu au solicitat să fie racordați la canalizare. Primăria așteaptă acum să fie aprobat bugetul ca să vadă dacă va avea fonduri să repare sistemul de canalizare. Bobaia este singurul sat din întreaga localitate unde există canalizare.

Galerie foto


Vizualizări: 1,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: