Fuziunea PNL-PDL, finalizată. Care e noua conducere!

Dan Vîlceanu a fost ales președinte al PNL Gorj, fără emoții, dar pe fondul unor nemulţumiri din interiorul partidului. Au mai candidat pentru funcția de preşedinte al PNL Gorj consilierul municipal Mihai Paraschiv și Nicu State. Vîlceanu a obţinut 336 de voturi, Paraschiv 125 de voturi, iar Nicu State doar 4 voturi. Prim-vicepreşedinţi au fost aleşi primarii Dumitru Vulpe și Dumitru Leuștean.

Liberalii și-au ales președintele, odată cu acest eveniment fiind încheiată și fuziunea celor două partide, PNL și PDL. Deputatul Dan Vîlceanu a prezentat, în discursul său, rezultatele PNL la ultimele alegeri, admiţând că la parlamentare scorul a fost unul slab. La finalul conferinţei de alegeri, Vîlceanu a declarat că relaţia cu cei doi contracandidaţi nu va fi influenţată de campania din interiorul partidului. "Vă întreb un singur lucru: în care partid din România se mai poate întâmpla aşa ceva, ca orice membru, orice coleg care doreşte să candideze să o poată face fără să aibă minima emoţie că va fi vreodată urât de colegi pentru că face acest lucru? (...) Colegii care au fost contracandidaţii mei se vor bucura din partea mea de respect şi de aceeaşi apetenţă de a-i consulta, dacă şi ei sunt de acord", a declarat Dan Vîlceanu.

 „Nu cunosc mai mult de 5-10%“

La alegeri au fost prezenți liderul PMP Gorj - Nicu Davițoiu, copreședintele ALDE Gorj și fost lider al PNL Gorj - Dian Popescu și liderul PNTCD Matei Catrinoiu. Au fost invitați și foștii președinți ai celor două partide care au fuzionat în PNL, dar nu au răspuns invitației. În fața liberalilor a luat cuvântul și copreședintele ALDE, fost lider al PNL Gorj. Dian Popescu a criticat atacurile unor liberali la adresa lui Dan Vîlceanu, dar a subliniat că la rândul lui și Vîlceanu a atacat sub centură. Acesta a fost uimit de schimbarea activului de partid, spunând că mai știe 5 sau 10% din cei prezenți în sală. „Am văzut  ultimele lovituri pe care le-ai primit sub centură, le-am primit și eu. (...) Dane, practic și tu ai făcut la fel și ce ai dat primești și ca atare sper că ai învățat acest lucru. În politică suntem adversari, nu dușmani“, a spus Dian Popescu.

 Paraschiv, discurs anticonducere

Mihai Paraschiv este cel care a făcut campanie pentru aceste alegeri, criticând deseori conducerea partidului și acuzând o lipsă de rezultate. El a prezentat în discursul său câteva articole din statutul PNL Gorj, referitoare la libertatea de exprimare. „Nu vreau să credem că facem parte din Partidul Comunist“, a spus Paraschiv. El a mai criticat rezultatul alegerilor, argumentând că cele două partide, la fuziune, aveau 11 consilieri județeni, iar acum PNL are doar 9. Mihai Paraschiv l-a criticat pe Sorin Chircu, consilier județean, despre care spune că nu a muncit în partid. Paraschiv a spus că dacă va fi ales  va retrage sprijinul politic pentru consilierii Sorin Chircu și Gheorghe Grivei. „Pentru mine e un semnal de alarmă că mai mult de 15% din primari nu și-au depus candidatura pentru nicio funcție din acest birou politic județean. Consider că este un vot de blam pentru conducerea partidului. Voi milita să nu mai excludă pe nimeni din partid“, a spus Paraschiv.

Candidatul Nicu State a demonstrat că nu a luat în serios această candidatură, a vrut să aibă un discurs amuzant, autoironic, fiind sigur că nu va câștiga. În glumă spunea că speră să ia 13 voturi, dar a luat 4. „Puteți să aplaudați să mă încurajați“, și-a început State discursul. „S-a spus despre mine că sunt iepurașul lui Dan Vîlceanu. Dacă o să iau multe voturi mi-am făcut datoria, dacă iau puține voturi mi-am făcut datoria de iepuraș“, a mai spus el.

Printre primarii care nu și-au depus candidaturi sunt și cei de la Roșia de Amaradia și Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 1,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: