Ponta recunoaște scandalul cu Dragnea! Rămâne de partea PSD!

Zile întregi s-a tot vorbit despre posibila plecare a fostului premier Victor Ponta din PSD, inclusiv despre crearea unei noi formațiuni politice căreia acesta să îi pună bazele împreună cu fostul vicepremier Daniel Constantin, dar acum deputatul de Gorj vine și spune că el e de partea partidului în care a fost inclusiv președinte.

Pe contul său de Facebook, o româncă i-a transmis că nu îl iartă dacă din cauza lui se va sparge „cualiția” de guvernare, femeia menționând că în țară mai sunt milioane ca ea. Ponta nu a întârziat să o asigure pe femeie că el votează în continuare, ca parlamentar, toate proiectele de lege susținute de PSD, lucru pe care, de altfel, trebuie să îl facă orice deputat sau senator al unui partid politic.

„Doamnă - cum să distrug eu Coaliția de Guvernare??? Și de ce??? Chiar credeți prostiile și minciunile că eu sunt cu Soroș, Iohannis, Băsescu?!? Vă reamintesc că și ieri la Parlament am votat împreună cu Grupul PSD toate proiectele Guvernului! Eu am o dispută cu Liviu Dragnea-absolut deloc cu PSD, ALDE sau Guvernul! Acum v-ați lămurit?”, a explicat Ponta. Precizările au venit în contextul unui comentariu mai amplu pe care deputatul de Gorj l-a făcut cu privire la poziția președintelui Donald Trump de a pune America în prim-planul priorităților sale. Ponta e de părere că și România ar avea nevoie de un astfel de conducător, așa cum există deja în alte state est-europene.

„Donald Trump spune: «Nu sunt președintele Lumii - sunt Președintele SUA. Și de acum înainte va fi doar America pe primul loc». Poate că e populist, poate că greșește, poate că dacă chiar face ce spune o să ne afecteze direct și pe noi românii, o să vedem - dar dacă aș fi american m-aș bucura să aud de la Președintele meu acest lucru! Un bun prieten îmi spunea «ei sunt America și își permite, noi suntem prea mici, nu avem cum»! Și eu l-am contrazis arătându-i că vecinii noștri din Serbia (cu o populație, putere economică, PIB, samd mult mai mici decât noi) tocmai au votat duminica trecută un Președinte care și în vorbe și în fapte pune Serbia pe primul loc. Ca să nu vă dau iar exemplul Cehiei, Slovaciei, Ungariei și chiar Bulgaria! De ce alții pot și la noi nu se poate niciodată?”, întreabă Ponta retoric, asta la câteva zile după ce inclusiv Liviu Dragnea îl suspecta că ar dori să se implice într-o mișcarea politică nouă, care să promoveze un „naționalism modern”, discursul său de acum cadrându-se pe un astfel demers.

Vizualizări: 646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: