Gafă la filmări. “Mr. Bean”, la Muzeul Satului din Curtișoara

Filmările pentru „Eroii de la Podul Jiului” sunt în toi la Târgu Jiu, dar acestea nu au fost lipsite de probleme. Finalul lunii august a avut programate filmări la Muzeul Satului din Curtișoara, unul dintre cele mai valoroase muzee de acest tip din România.

Potrivit unor surse, cei de la muzeu au pus la dispoziție pentru filmări trei case, dar cei din echipa de producție au intrat de capul lor și în altele. “Lor le-au plăcut alte case, au luat niște macaturi de pe pereți vechi de sute de ani, să vadă care s-ar potrivi pe post de covor. Au pus mâncare în vase pe care le-au găsit acolo și erau vase de patrimoniu. Cei de la muzeu au înnebunit când au văzut”, au relatat surse de la fața locului, care compară situația cu cea din comedia “Mr. Bean la muzeu”.

Albinel Firescu, cel care răspunde de acest muzeu, era în concediu de odihnă. “Am fost în concediu în acea perioadă și nu pot să vorbesc pe ceea ce nu știu. Am auzit ceva, dar una este să fii acolo. Nu ar fi corect să spun din auzite. Noi suntem în plin proces de inventariere, care va dura până în octombrie”, a spus Firescu. Acesta nu are semnale că ar fi fost pagube după filmări. “Știu că ei au primit acces în Casa Tătărăscu, acolo macatele și păturile au sub 50 de ani vechime”, a mai precizat acesta.

Filmul „Eroii de la Podul Jiului” va fi unul istoric care amintește de ceea ce s-a întâmplat la Târgu Jiu în Primul Război Mondial, respectiv rezistența locuitorilor orașului în fața trupelor de ocupație. "Eroii de la Podul Jiului" spune povestea reală a eroului Ioan Popilian şi a tinerilor bravi cercetaşi care l-au ajutat cu arma în mână să apere oraşul Târgu Jiu de armata bavareză, în anul 1916.

Filmul este regizat de Sergiu Prodan, producătorul acestei pelicule fiind Cinemagix ID. (R.S.)

Vizualizări: 2,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: